Παρέλαβε ο ΟΛΒ τον νέο αυτοκινούμενο γερανό

Παρ, 20/08/2021 - 15:53

Παραδόθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου από την κατασκευαστική εταιρεία στην Ιταλία ο νέος αυτοκινούμενος γερανός, δαπάνης 2.980.000 ευρώ, με χρηματοδότηση κατά 35% από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 - 2020 και το υπόλοιπο από ίδιους πόρους του ΟΛΒ.

Ο γερανός, ανυψωτικής ικανότητας 125 τον., είναι ο μεγαλύτερος σε δυναμικότητα γερανός που διαθέτει ο λιμένας Βόλου και έχει δυνατότητα λειτουργίας είτε μέσω κινητήρα είτε μέσω ηλεκτρικής σύνδεσης από εξωτερική παροχή.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενικό φορτίο, ανελκύσεις-καθελκύσεις σκαφών με χρήση γάντζου, με την προσαρμογή της κατάλληλης αρπάγης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορευματοκιβώτια (Ε/Κ – container), αλλά και για χύδην φορτία και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα σε πλάτος πλοία. Επίσης, λόγω της αυτοκίνησής του δεν είναι δεσμευμένος μόνο σε μία προβλήτα και σε ένα κρηπίδωμα.

Ο νέος γερανός είναι απόλυτα λειτουργικός και σε συνδυασμό με το νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τύπου REACH STACKER, που παραλήφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, εκσυγχρονίζεται ο παλαιωμένος μηχανολογικός εξοπλισμός και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΛΒ προς τους χρήστες.