Τροχοί & TIR

Πειραγμένοι ταχογράφοι σε 24 φορτηγά

Αλλοδαπά, με ξένες πινακίδες ήταν τα 18 από τα 24 φορτηγά που εντοπίστηκαν με πειραγμένο τον ταχογράφο στους ελέγχους της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντο
Τετάρτη 06/10/2021 - 15:03
Κοινοποίηση στα Social Media

Αλλοδαπά, με ξένες πινακίδες ήταν τα 18 από τα 24 φορτηγά που εντοπίστηκαν με πειραγμένο τον ταχογράφο στους ελέγχους της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι τέσσερα (24) φορτηγά οχήματα (18 με αλλοδαπές πινακίδες και 6 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ δύο (2) εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, με υψηλά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου και αυτές οι αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

PreviousNext