Τροχοί & TIR

Πέρασαν τις γραμμές σπάζοντας τις μπάρες. Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος (+video)

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος δύο οδηγών φορτηγών που πέρασαν τις γραμμές τρένου σπάζοντας τις μπάρες και ενώ είχε ανάψει το κόκκινο φως. Το περιστατικό συνέβη σε μια ισόπεδ
Σάββατο 18/02/2023 - 09:10
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: police.hu
Φωτό: police.hu

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος δύο οδηγών φορτηγών που πέρασαν τις γραμμές τρένου σπάζοντας τις μπάρες και ενώ είχε ανάψει το κόκκινο φως.

Το περιστατικό συνέβη σε μια ισόπεδη διάβαση στην Ουγγαρία. Η ουγγρική αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube που δείχνει πώς δύο οδηγοί HGV αγνόησαν τα κόκκινα φανάρια σε μια ισόπεδη διάβαση, οδήγησαν προς τις ράγες χωρίς καν να επιβραδύνουν και έσπασαν τις μπάρες ασφαλείας. Τα δύο περιστατικά συνέβησαν σε μόλις μία ώρα.

Πρώτα, ένα φορτηγό κατευθυνόταν προς τη διάβαση έχοντας ξεκινήσει από το χωριό Báránd όταν το φανάρι είχε γίνει κόκκινο. Ο οδηγός δεν σταμάτησε και προσπάθησε να περάσει ανάμεσα στις μπάρες ασφαλείας αλλά χωρίς επιτυχία, σπάζοντας μια από τις μπάρες. 

Ο σιδηροδρομικός υπεύθυνος της διάβασης κάλεσε την αστυνομία για το ατύχημα και την υπηρεσία του. Σύντομα τεχνικοί έφτασαν στο σημείο για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Έφτασαν ακριβώς στην ώρα για να γίνουν μάρτυρες του ίδιου περιστατικού να συμβαίνει προς την άλλη κατεύθυνση. Ένα φορτηγό διέσχισε την ισόπεδη διάβαση, ενώ τα κόκκινα φώτα ήταν πάλι αναμμένα, με αποτέλεσμα να σπάσει τη μπάρα ασφαλείας.

Η αστυνομία κίνησε τη διαδικασία σε βάρος των δύο οδηγών φορτηγών για αδίκημα κατά της ασφάλειας της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, το οποίο διώκεται στην Ουγγαρία σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: trans.info/ Hungarian police

Video URL
PreviousNext