Τροχοί & TIR

Πήρε την Ηγουμενίτσα ο Grimaldi

Με μια απλή ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ γνωστοποιεί ότι: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων οικονομικώ
Παρασκευή 07/10/2022 - 10:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Με μια απλή ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ γνωστοποιεί ότι:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.).

Μετά την αποσφράγιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση της απόκτησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος € 84.170.000,00».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προβληματίσει τους Έλληνες διεθνομεταφορείς, οι οποίοι βλέπουν να εδραιώνεται η απόλυτη κυριαρχία της ιταλικής ναυτιλιακής στην Αδριατική με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος τους, όπως καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις/ αφίξεις, ακύρωση δρομολογίων χωρίς προειδοποίηση, συνεχείς αναπροσαρμογές ναύλων κ.α.

Ο έλεγχος πλέον του λιμένα της Ηγουμενίτσας από μια κοινοπραξία μπορεί να εισφέρει έσοδα στο Υπερταμείο στο οποίο υπάγεται το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο αν οι επενδύσεις που θα γίνουν θα συμβάλλουν στην αύξηση των πλοίων στις γραμμές προς και από Ιταλία, στην ομαλοποίηση των χρόνων, στην ασφάλεια των επιβατών και των οχημάτων (νωπές παραμένουν οι μνήμες από το φλεγόμενο Euroferry Olympia), κυρίως όμως ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί τους οδηγούς και ιδιοκτήτες των φορτηγών χειμώνα – καλοκαίρι (γνωρίζουν όλοι τι εννοούμε).

PreviousNext