Τροχοί & TIR

Πρατήριο υδρογόνου για φουλάρισμα βαρέων οχημάτων

Ο πρώτος σταθμός υδρογόνου για φουλάρισμα βαρέων φορτηγών/ λεωφορείων στη Γερμανία άνοιξε χθες στο Βερολίνο από την εταιρεία H2 Mobility, η οποία ήδη λειτουργεί ένα ευρύτερο δίκτυο για επιβατικά οχή
Παρασκευή 13/01/2023 - 12:55
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: H2 Mobility
Φωτό: H2 Mobility

Ο πρώτος σταθμός υδρογόνου για φουλάρισμα βαρέων φορτηγών/ λεωφορείων στη Γερμανία άνοιξε χθες στο Βερολίνο από την εταιρεία H2 Mobility, η οποία ήδη λειτουργεί ένα ευρύτερο δίκτυο για επιβατικά οχήματα και βαν.

Το κόστος του σταθμού ανήλθε σε 1.300.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το υπ. Μεταφορών και Ψηφιακών υποδομών της Γερμανίας, ενώ η H2 Mobility ανέλαβε τη διαχείρισή του.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο πήρε έγκριση κυκλοφορίας το πρώτο βαρύ φορτηγό υδρογόνου στη Γερμανία. Πρόκειται για το φορτηγό «XCIENT Fuel Cell» της Hyundai, το οποίο έχει χιλιομετρική εμβέλεια περί τα 400 χιλιόμετρα.

Το υδρογόνο είναι αποθηκευμένο σε 7 μπουκάλες συνολικής χωρητικότητας 31 κιλών, οι οποίες γεμίζουν σε 8 μέχρι 20 λεπτά της ώρας, ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το υδρογόνο οδηγείται στις κυψέλες καυσίμου για τη μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια. Η συνολική παραγόμενη ισχύς είναι 180 kW.

Πηγή: H2 Mobility

PreviousNext