Τροχοί & TIR

Πρόγευση ενόψει της παραχώρησης του λιμανιού της Πάτρας

«Η διαδικασία παραχώρησης των περιφερειακών λιμανιών που είναι στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και εξελίσσεται εδώ και μήνες, είναι μία ευκαιρία. Ευκαιρία για το ελληνικό κράτος ώστε να έχει έσοδα μεγαλ
Παρασκευή 19/01/2024 - 16:36
Κοινοποίηση στα Social Media

«Η διαδικασία παραχώρησης των περιφερειακών λιμανιών που είναι στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και εξελίσσεται εδώ και μήνες, είναι μία ευκαιρία. Ευκαιρία για το ελληνικό κράτος ώστε να έχει έσοδα μεγαλύτερα από εκείνα που του απέφερε το λιμάνι. Ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες καθώς μία από τις υποχρεώσεις των επενδυτών είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η εκμετάλλευση των χώρων που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Είναι επίσης ευκαιρία, ώστε να καταστεί η Ελλάδα πύλη εμπορικής και ενεργειακής εισόδου προς τα Βαλκάνια».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παππάς ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα ως κεντρικός ομιλητής στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με κεντρικό θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των περιφερειακών λιμένων και η θετική επίδρασή τους στην τοπική οικονομία».

Αμέσως μετά, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών, κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο. Όπως σημείωσε ο κ. Παππάς, το λιμάνι της Πάτρας είναι ζωτικής σημασίας για την αχαϊκή πρωτεύουσα και τη σύνδεσή της με την Ευρώπη. Ο κ. Παππάς επισήμανε πως πρέπει να γίνουν πολλά στη Δυτική Ελλάδα, καθώς είναι η νέα πλευρά της χώρας που πρέπει να γνωρίσει όλος ο πλανήτης. «Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ξανά μια ισχυρή Πάτρα, μια μεγάλη πόλη έτσι ώστε να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες. Θέλουμε ένα δυνατό λιμάνι που να είναι ένας βραχίονας ανάπτυξης για την πόλη της Πάτρας αλλά και για όλη τη Δυτική Ελλάδα», σημείωσε ο Υφυπουργός.

PreviousNext