Τροχοί & TIR

Προς επέκταση σε όλη την Ελλάδα η αντικατάσταση των ταξί 6-9 θέσεων

«Με ικανοποίηση παρακολουθούμε την ταχεία πρόοδο της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος μετατροπής των ΤΑΞΙ σε εξαθέσια και εννιαθέσια στο Νότιο Αιγαίο, μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμο
Δευτέρα 04/04/2022 - 15:25
Κοινοποίηση στα Social Media

«Με ικανοποίηση παρακολουθούμε την ταχεία πρόοδο της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος μετατροπής των ΤΑΞΙ σε εξαθέσια και εννιαθέσια στο Νότιο Αιγαίο, μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου που προβλέπει τη σχετική δυνατότητα.

Πρόθεσή μας είναι η επέκταση αυτού του προγράμματος και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου το επιθυμούν οι αυτοκινητιστές, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και άλλες περιοχές».

Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με αφορμή την πρόοδο του προγράμματος στο Νότιο Αιγαίο, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για την επέκτασή του σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίσουμε ότι ήδη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής των ΤΑΞΙ σε 6θέσια και 9θέσια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τους όρους υλοποίησης της σχετικής πρόβλεψης στον νόμο 4850/2021, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που επιθυμούν την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατικά οχήματα έξι έως εννέα θέσεων, να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έξι εβδομάδων στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

«Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών με τους εκπροσώπους των οποίων βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία, γνωρίζουμε τα προβλήματά τους και συνεργαζόμαστε με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων του κλάδου και, φυσικά, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

PreviousNext