Τροχοί & TIR

Αποκλεισμός Ρωσίας και Λευκορωσίας από ΕΔΥΜ και TIR

Σκληρά μέτρα σε βάρος των οδικών μεταφορών Ρωσίας και Λευκορωσίας πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες και αφορούν στην ακύρωση όλων των αδειών ΕΔΥΜ προς Ρωσία και Λευκορωσία, αλλά
Δευτέρα 04/04/2022 - 15:47
Κοινοποίηση στα Social Media

Σκληρά μέτρα σε βάρος των οδικών μεταφορών Ρωσίας και Λευκορωσίας πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες και αφορούν στην ακύρωση όλων των αδειών ΕΔΥΜ προς Ρωσία και Λευκορωσία, αλλά και την έξωση από το καθεστώς TIR των φορτηγών των δύο αυτών χωρών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Ουκρανίας, τέσσερις χώρες της Βαλτικής, η Πολωνία Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία μέσα στις επόμενες δύο-τρεις ημέρες θα γνωστοποιήσουν την απόφασή τους για απαγόρευση διενέργειας μεταφορών μέσα από το έδαφός τους με φορτηγά που κατευθύνονται προς Ρωσία και Λευκορωσία έχοντας άδεια ΕΔΥΜ ή δελτίο TIR για μεταφορά προϊόντων προς τις δύο χώρες.

Το μέτρο γνωστοποιήθηκε ήδη στην Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε., Adina Valean, η οποία το σχολίασε λέγοντας ότι «είναι ένα ακόμη ισχυρό μέτρο στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά του Πούτιν».

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι στην αναμενόμενη απόφαση των τεσσάρων χωρών της Βαλτικής θα περιλαμβάνεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών που εξέρχονται από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν το οδικό τους δίκτυο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για πλήρη αποκλεισμό των φορτηγών των δύο χωρών (Ρωσίας – Λευκορωσίας) από κάθε οδική μεταφορά μέσω Πολωνίας, Λιθουανίας, Λετονίας και Εσθονίας.

PreviousNext