Τροχοί & TIR

Πρόσκληση στην καμπίνα ενός αυτόνομου Scania (+video)

Στην ειδική πίστα δοκιμών της Scania στο Södertälje συνεχίζονται οι δοκιμές αυτόνομων (χωρίς οδηγό) βαρέων φορτηγών για χρήση σε ορυχεία και λατομεία, καθώς και για τις μεταφορές των αδρανών υλικών
Τετάρτη 02/11/2022 - 14:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην ειδική πίστα δοκιμών της Scania στο Södertälje συνεχίζονται οι δοκιμές αυτόνομων (χωρίς οδηγό) βαρέων φορτηγών για χρήση σε ορυχεία και λατομεία, καθώς και για τις μεταφορές των αδρανών υλικών στον τόπο εναπόθεσής τους.

Τα αυτόνομα φορτηγά μπορούν να δουλεύουν συνεχώς χωρίς διακοπές έτσι ώστε το μεταφορικό τους έργο να είναι συγχρονισμένο με την παραγωγή και απομάκρυνση των υλικών προς τα σημεία προορισμού.

Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα, τα αυτόνομα φορτηγά οφείλουν τη λειτουργία και την ασφαλή κυκλοφορία τους σε ένα σύνολο ραντάρ και καμερών που βλέπουν και αντιλαμβάνονται ό,τι κινείται στον περιβάλλοντα χώρο. Εικόνες και κινήσεις ανθρώπων ή αντικειμένων επεξεργάζονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου από έναν κεντρικό, πανίσχυρο υπολογιστή, ο οποίος καθοδηγεί το φορτηγό, ενώ η κίνησή του καταγράφεται και ελέγχεται από κεντρικό monitor.

Στο βίντεο, στελέχη της Scania μας προσκαλούν στην καμπίνα του αυτόνομου φορτηγού και μας ξεναγούν στην τεχνολογία του.

Video URL
PreviousNext