Την αξιοποίηση του στόλου των τουριστικών λεωφορείων για τις έκτακτες ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών που έχουν προκύψει από την ανάγκη αποσυμφόρησης των ΜΜΜ και όχι την προμήθεια μεταχειρισμένων λεωφορείων με leasing προτείνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA) στα αρμόδια Υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών και Τουρισμού σε συνέχεια των εξαγγελιών της Πολιτείας για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, καθώς και την κατάργηση του μονοπωλίου του ΚΤΕΛ στις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για την κάλυψη συγκοινωνιακού έργου.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων έχει πληγεί, πλήττεται και δυστυχώς θα εξακολουθήσει να πλήττεται από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Δεδομένου ότι τα τουριστικά λεωφορεία ΔΧ δεν πρόκειται να εργαστούν καθ΄όλη τη διάρκεια της κρίσης (την περίοδο δηλαδή που υπάρχει επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των ΜΜΜ για την  αποσυμφόρησή τους), θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα τουριστικά ΔΧ λεωφορεία (τα οποία πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις) για τις ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών.

Με τον τρόπο αυτό, το Δημόσιο θα εξοικονομήσει πόρους με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και το κοινωνικό σύνολο (δεν θα χρειαστεί να προμηθευτεί με leasing 300 μεταχειρισμένα λεωφορεία), θα στηριχθεί η απασχόληση και θα δοθεί εργασία στους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων που είναι σε αναστολή (επομένως δεν θα τους ενισχύει το Κράτος), θα τονωθεί ένας ολόκληρος κλάδος εργοδοτών, αυταπασχολούμενων και εργαζομένων κ.α.

Αντίθετα εάν προχωρήσουν οι εξαγγελίες για προμήθεια των 300 λεωφορείων 10ετίας με leasing, η οποία προφανώς θα γίνει από μία εταιρεία μετά από διαγωνισμό, θα ωφεληθεί μόνο η συγκεριμένη εταιρεία, το Κράτος θα πρέπει να καταβάλει το τίμημα του leasing και βέβαια θα πρέπει να προσλάβει επιπλέον προσωπικό για τον χειρισμό των λεωφορείων. Αντίστοιχα, αν προχωρήσει η σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το γεγονός αποτελεί καταφανή, μονομερή και μονοπωλιακή υποστήριξη στην Ανώνυμη Εταιρεία των ΚΤΕΛ, αγνοώντας τα τουριστικά λεωφορεία».

«Γιατί θα πρέπει η χώρα μας να μισθώσει 503 μεταχειρισμένα λεωφορεία (300 με leasing +203 από τις ΚΤΕΛ ΑΕ) για να αντιμετωπίσει τις κατεπείγουσες ανάγκες αποσυμφόρησης των ΜΜΜ και να μην χρησιμοποιήσει τα ήδη υπάρχοντα λεωφορεία που δυστυχώς είναι χωρίς έργο; Τι θα γίνουν αυτά τα λεωφορεία όταν πια δεν θα τα χρειάζεται το δημόσιο;», αναρωτιέται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Λ. Τσιλίδης.