Τροχοί & TIR

Υψηλό το ποσοστό παραβίασης ωραρίων από οδηγούς τουριστικών

Δυο στους τρεις οδηγούς πούλμαν είχαν παραβιάσει τα ωράρια οδήγησης/ ανάπαυσης, όπως έδειξαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του
Τετάρτη 18/10/2023 - 14:07
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Δυο στους τρεις οδηγούς πούλμαν είχαν παραβιάσει τα ωράρια οδήγησης/ ανάπαυσης, όπως έδειξαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε τουριστικά λεωφορεία κατά τη διάρκεια άφιξης και αναχώρησης των επισκεπτών, για το χρονικό διάστημα από Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2023, σχετικά με την τήρηση των διατάξεων για τους ταχογράφους και το χρόνο ανάπαυσης των οδηγών.

Ειδικότερα, ελέγχθησαν 1.475 τουριστικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 973 παραβάσεις που αφορούσαν:

  • 275 σε υπέρβαση αδιάλειπτου χρόνου οδήγησης πριν το διάλλειμα,
  • 105 σε ανεπαρκή ημερήσια ανάπαυση κάτω των 7 ωρών,
  • 95 σε υπέρβαση εβδομαδιαίου χρόνου οδήγησης,
  • 80 σε οδήγηση χωρίς κάρτα και
  • 418 σε οδήγηση χωρίς τη σωστή χρήση των φύλλων καταγραφής ταχογράφου, τη σωστή λειτουργία ταχογράφου, την αντικανονική χρήση και λοιπές παραβάσεις που αφορούν τους παραπάνω κανονισμούς λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι, στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες των προαναφερόμενων οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, κατά περίπτωση, ενώ επιπλέον ακινητοποιήθηκαν και 5 οχήματα, μέχρι την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου ή την αντικατάσταση του οδηγού από άλλο οδηγό.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

PreviousNext