Τροχοί & TIR

Ψηφιακή διακίνηση προϊόντων. Τα στοιχεία φορτηγών και μεταφορικών στα δελτία αποστολής

Η έκδοση των παραστατικών διακίνησης αγαθών περιλαμβάνει αρκετά επιπλέον στοιχεία τα οποία θα αναγράφονται σε συγκεκριμένα πεδία του τιμολογίου ή του δελτίου αποστολής.
Τετάρτη 24/04/2024 - 10:01
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το προσχέδιο της Απόφασης, για την εκκίνηση και λειτουργία της ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών και τον ορισμό του μορφοτύπου του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.

Στο προσχέδιο της απόφασης καθορίζεται το περιεχόμενο των παραστατικών διακίνησης, η διαδικασία για την ψηφιακή έκδοση και διαβίβασή τους στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, καθώς και η διαδικασία ψηφιακής παρακολούθησης της διακίνησης αγαθών στην οποία περιλαμβάνεται και η ψηφιακή παρακολούθηση των φορτώσεων/ μεταφορτώσεων.

Η έκδοση των παραστατικών διακίνησης αγαθών περιλαμβάνει αρκετά επιπλέον στοιχεία τα οποία θα αναγράφονται σε συγκεκριμένα πεδία του τιμολογίου ή του δελτίου αποστολής. Μεταξύ αυτών θα πρέπει να αναφέρονται ο αριθμός ή οι αριθμοί των μεταφορικών μέσων, ξεχωριστά ο αριθμός κυκλοφορίας του «Ρ» (ρυμουλκούμενου) το όνομα του Μεταφορέα ή της Μεταφορικής και το ΑΦΜ τους.

Επίσης, πέρα από τα στοιχεία των μεταφερόμενων προϊόντων (ποσότητα, βάρος κ.λπ.) θα πρέπει να αναφέρονται όχι μόνο η ημερομηνία και ώρα φόρτωσης, αλλά και οι χρόνοι μεταφόρτωσης και η ώρα της ολοκλήρωσης της αποστολής.

Η διαβούλευση είναι διαθέσιμη στο site της ΑΑΔΕ, στη διαδρομή Ανακοινώσεις > Διαβούλευση > Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής & ψηφιακή παρακολούθηση Διακίνησης Αγαθών και θα διαρκέσει από τις 23/4 μέχρι τις 10/5, ενώ τα σχόλια αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: deltioapostolis@aade.gr.

PreviousNext