Τροχοί & TIR

Q-Truck: Η απάντηση της Κίνας στα αυτόνομης οδήγησης φορτηγά

Το πρωτότυπο ενός ιδιαίτερα εντυπωσιακού τράκτορα αυτόνομης οδήγησης παρουσίασε πρόσφατα ο Κινέζος κατασκευαστής Westwell στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την Ευρώπη αναφορικά με το μέλλον των αυτόνομων
Τετάρτη 14/06/2023 - 14:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρωτότυπο ενός ιδιαίτερα εντυπωσιακού τράκτορα αυτόνομης οδήγησης παρουσίασε πρόσφατα ο Κινέζος κατασκευαστής Westwell στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την Ευρώπη αναφορικά με το μέλλον των αυτόνομων φορτηγών και άλλων μέσων μεταφοράς.

Το Q-Truck διαθέτει ανεπτυγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης με πλήρη επισκόπηση του περιβάλλοντος χώρου κατά 360ο, ένα ολοκληρωμένο σύστημα καμερών, ραντάρ και αισθητήρων ικανών να ανιχνεύουν κάθε κίνηση προσδιορίζοντας ταυτόχρονα τα (κινούμενα) αντικείμενα, τα άλλα οχήματα και την πορεία τους καθώς και την παρουσία ανθρώπων.

Ένας επεξεργαστής αναλύει σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα και δίνει εντολή στον τράκτορα να κινηθεί, να στρίψει, να φρενάρει ή να επιταχύνει.

Ο τράκτορας είναι αμιγώς ηλεκτρικός και αυτόνομος 5ης κατηγορίας, δηλαδή χωρίς την παρουσία οδηγού. Άλλωστε, όπως φαίνεται στις φωτό, δεν υπάρχει καμπίνα. Στη θέση της βρίσκεται ένα κλωβός εντός του οποίου βρίσκονται τα διάφορα συστήματα.

PreviousNext