Τροχοί & TIR

Roadpol: Εκπαίδευση για τους ψηφιακούς ταχογράφους

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις 17-21 Ιουνίου και στις 14-18 Οκτωβρίου
Τρίτη 20/02/2024 - 11:39
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ROADPOL
φωτό: ROADPOL

Η ROADPOL πρόκειται να διοργανώσει δύο σεμινάρια το 2024 με στόχο να διδάξει τους ελεγκτές της οδικής ασφάλειας πώς να εντοπίζουν παραβάσεις φορτηγών και λεωφορείων και σε ώρες ανάπαυσης.

Το αντικείμενο των μαθημάτων θα είναι ο χειρισμός του ψηφιακού ταχογράφου. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της 1ης και 2ης γενιάς ψηφιακού ταχογράφου, το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ για την κινητικότητα και τις διάφορες μεθόδους ανίχνευσης και απόδειξης παρέμβασης στον ψηφιακό ταχογράφο. Περιλαμβάνονται, επίσης, παρουσιάσεις και εργαστήρια. 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις 17-21 Ιουνίου και στις 14-18 Οκτωβρίου στο Hostel H στο Hasselt στη βελγική επαρχία του Limburg. Είναι ανοιχτά για όλους τους αστυνομικούς με προτίμηση σε κάποιες βασικές γνώσεις σε ταχογράφους και χρόνους οδήγησης και ανάπαυσης. «Ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων, προσπαθούμε να κατανείμουμε θέσεις με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε χώρα να μπορεί να έχει 1 ή 2 συμμετέχοντες», εξηγεί ο Frederic Martin. 

«Οι χρόνοι οδήγησης και ανάπαυσης και ο ψηφιακός ταχογράφος είναι πολύ σημαντικοί για την οδική ασφάλεια. Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες εξασφαλίζει ασφαλέστερη κυκλοφορία. Ορισμένοι χρήστες του δρόμου (οδηγοί φορτηγών και εταιρείες μεταφορών) δεν λαμβάνουν σοβαρά αυτούς τους κανόνες και παραβιάζουν τον ταχογράφο, γεγονός που έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών μεταφορών», καταλήγει ο Martin.

PreviousNext