Τροχοί & TIR

Σαρακάκης: Ανοιχτό το βιβλίο παραγγελιών για τα ανανεωμένα VOLVO FE και FL ηλεκτρικά και πετρελαίου

Άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών ο όμιλος Σαρακάκη για τα ανανεωμένα ηλεκτρικά φορτηγά VOLVO FE electric και FL electric και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες πωλήσεις σύμφωνα με πληροφορίες του troxoikaitir.gr
Τρίτη 14/11/2023 - 14:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών ο όμιλος Σαρακάκη για τα ανανεωμένα ηλεκτρικά φορτηγά VOLVO FE electric και FL electric και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες πωλήσεις σύμφωνα με πληροφορίες του troxoikaitir.gr.

Ενδιαφέρον, μάλιστα, αποτελεί το γεγονός ότι οι παραδόσεις στους πελάτες γίνονται εντός εξαμήνου χάρη στην αυξημένη παραγωγή των γραμμών κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών, τα οποία, όπως είναι γνωστό, κατέχουν το υψηλότερο μερίδιο πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τα ανανεωμένα ηλεκτρικά VOLVO έχουν τώρα αυξημένη εμβέλεια που φτάνει τα 450 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση, φορτίζουν σε χρόνο 50% συντομότερο και εξοπλίζονται με αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας, τα οποία υπερβαίνουν τους Γενικούς Κανονισμούς Ασφαλείας που θα τεθούν σε ισχύ το 2024.

Η χωρητικότητα φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος των ηλεκτροκίνητων φορτηγών μεσαίου τύπου με μπαταρία έχει σχεδόν διπλασιαστεί στα 43 kW, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση της μπαταρίας κατά περίπου 50%. Προσφέρουν, επίσης, πρόσφατα αναβαθμισμένα πακέτα μπαταριών, τα οποία παρέχουν συνολική αυτονομία έως και 450 km με μία φόρτιση.

«Η Volvo Trucks διαθέτει μια κορυφαία προσφορά ηλεκτρικών φορτηγών στην αγορά - και τα βελτιώνουμε συνεχώς για να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν το βήμα προς οχήματα μηδενικών εκπομπών για τις καθημερινές τους λειτουργίες», λέει η Jessica Sandström, επικεφαλής Product Management της Volvo Trucks. «Τα αναβαθμισμένα μοντέλα Volvo FL- και FE είναι ιδανικά εργαλεία εργασίας για επιχειρήσεις που έχουν τη βιωσιμότητα ψηλά στην ατζέντα τους, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για τους πελάτες τους».

Αναβάθμιση και των μοντέλων πετρελαίου και CNG

Ταυτόχρονα, η Volvo Trucks προχώρησε και στην πλήρη ανανέωση όλης της γκάμας των FE και FL περιλαμβανομένων των φορτηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Έτσι, τώρα στα νέα Volvo FL και Volvo FE μπορούμε να ξεχωρίσουμε μια σειρά αναβαθμίσεων, όπως:

  • Οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν γίνει λεπτότεροι, ώστε ο οδηγός να έχει καλύτερη άμεση εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.
  • Το εσωτερικό διαθέτει νέα φώτα LED και έναν εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα κλειδώματος που θα βελτιώσει το περιβάλλον εργασίας.
  • Τα Volvo FL και FE μπορούν να εξοπλιστούν με κάμερα 360˚ bird eye view ή/και μια κάμερα πλευρικής θέασης.
  • Το νέο μπρελόκ είναι γεμάτο με νέες λειτουργίες φιλικές προς το χρήστη. 
  • Η ηλεκτρική έκδοση διαθέτει μια νέα ηλεκτρική διεπαφή ισχύος που επιτρέπει την κατασκευή αμαξώματος χωρίς ηλεκτρικό-μηχανικό κινητήρα, απλοποιώντας την κατασκευή αμαξώματος και εξοικονομώντας βάρος.
  • Οι προσθήκες συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως την ανίχνευση ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (Vulnerable Road User Detection), την υποστήριξη αποφυγής πλευρικών συγκρούσεων (Side Collision Avoidance Support) και την υποστήριξη προειδοποίησης οδηγού (Driver Alert Support).

Τα νέα μοντέλα Volvo FL- και FE μπορούν να παραγγελθούν τώρα, ενώ οι παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024.

PreviousNext