Τροχοί & TIR

Σε 18 μήνες τα πρώτα λεωφορεία του διαγωνισμού

«Εξασφαλισμένη είναι η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα 800 καινούρια λεωφορεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο
Πέμπτη 29/04/2021 - 12:59
Κοινοποίηση στα Social Media

«Εξασφαλισμένη είναι η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα 800 καινούρια λεωφορεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στον Ρ/Φ 104,6 και πρόσθεσε: «Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε τα καινούρια λεωφορεία μέσα στους επόμενους 18 μήνες» και σημείωσε ότι εν τω μεταξύ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει προχωρήσει σε άλλες γρήγορες λύσεις για ενίσχυση του στόλου, όπως η σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και η μίσθωση οχημάτων (leasing). Λύσεις του εξαμήνου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα».

Αρκετά προβλήματα

«Έχουμε δώσει το 20% των περιφερειακών δρομολογίων στα ΚΤΕΛ. Και, επίσης, έχουν αρχίσει να εντάσσονται άλλα 300 νεότερα λεωφορεία με τη διαδικασία της εκμίσθωσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό δημόσιο. Έχει γίνει και με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και συμπλήρωσε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετά προβλήματα, αλλά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από αυτή που ήταν πριν έξι με οκτώ μήνες”, σημείωσε ο κ. Καραμανλής. Ανέφερε ότι παρατηρούνται προβλήματα σε 16 συγκεκριμένα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, τα οποία ενισχύονται και πρόσθεσε: «Εμείς δεν λέμε ότι είναι όλα τέλεια, το αναγνωρίζουμε. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Κάθε μέρα, όμως, είμαστε από πάνω και κάνουμε μια διαχείριση κρίσης. Αλλά μέσα σε 18- 20 μήνες έχουν γίνει ότι δεν έχουν γίνει σε μια δεκαετία».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι έχουν δημιουργηθεί 655 νέες θέσεις εργασίας σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και μάλιστα οδηγών και τεχνικών.

PreviousNext