Τροχοί & TIR

Σε εξέλιξη οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια

Τις στοχευμένες παρεμβάσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές του οδικού δικτύου ευθύνης της συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για την αναβάθμιση της ασφάλειας των μετακινή
Πέμπτη 29/06/2023 - 11:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Τις στοχευμένες παρεμβάσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές του οδικού δικτύου ευθύνης της συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για την αναβάθμιση της ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διαγράμμισης στην Λεωφόρο Κηφισίας, από την διασταύρωσή της με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά. Οι εργασίες αφορούν την τόνωση των κατά μήκος διαγραμμίσεων του οδοστρώματος (διακεκομμένες διαχωριστικές γραμμές) αλλά και τις διαβάσεις πεζών, καθώς και τις γραμμές ειδικού τύπου σήμανσης όπως τις «ζέμπρες», τα «τόξα», τις διαβάσεις πεζών και τη Λ.Ε.Α.

Οι εργασίες στη Λεωφόρο Κηφισίας αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα (30/6), ενώ παρόμοιες παρεμβάσεις θα γίνουν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στους κυριότερους οδικούς άξονες ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Αττικής αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ» προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ και εντάσσονται στο στρατηγικό σχέδιο των 7 αξόνων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, στο πλαίσιο των συνεχόμενων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής στο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν εργασίες χρωματισμού των κεντρικών στηθαίων ασφαλείας σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία της λεωφόρου Κηφισίας.

Παράλληλα, τα συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν στην αντικατάσταση και τον καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης σε κεντρικούς οδικούς άξονες, καθώς και στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, την συντήρηση των κεντρικών νησίδων και στις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο ευθύνης της, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πιλοτική δράση για «καθαρά φανάρια» σε κεντρικές διασταυρώσεις.

PreviousNext