Σε εξέλιξη τα έργα για την Παράκαμψη Καρδίτσας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παρ, 27/05/2022 - 14:39

Ξεκίνησαν και εξελίσσονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής του οδικού τμήματος «Παράκαμψη πόλης Καρδίτσας: Κατασκευή τμήματος από έξοδο προς Αγιοπηγή έως έξοδο προς Μητρόπολη», με το οποίο ολοκληρώνεται λειτουργικά ο περιφερειακός δακτύλιος Καρδίτσας. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και προβλέπει:

- κύρια οδική αρτηρία «αστικού» τύπου μήκους ενός χιλιομέτρου περίπου, με δύο λωρίδες κίνησης ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας που διαχωρίζεται με κεντρική νησίδα με κράσπεδο και μεταλλικά στηθαία ασφαλείας καθώς και

- παράπλευρο οδικό δίκτυο προς εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών μετά των απαραίτητων συνδέσεων με το τοπικό δίκτυο κυκλοφορίας.

Στην παρούσα φάση, εξελίσσονται οι κατεδαφίσεις/καθαιρέσεις κτιρίων και ο ρυθμός πρόκειται να επιταχυνθεί μετά την απομάκρυνση αμιάντου από την οροφή μίας από τις τρείς αποθήκες τηρώντας όλα τα μέτρα διαχείρισης «επικίνδυνων αποβλήτων αμιάντου», προκειμένου κατά την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών να διασφαλιστεί στο έπακρο η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος με την εφαρμογή αυστηρά προτυποποιημένων διαδικασιών από υψηλά εξειδικευμένο φορέα που φέρει ειδική πιστοποίηση και αδειοδότηση. Η ολοκλήρωση των κατεδαφίσεων, που θα σημάνει και την απελευθέρωση της έκτασης για την έναρξη των έργων οδοποιίας, αναμένεται να λάβει χώρα εντός του προσεχούς διαστήματος.

Αναμένονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να εφαρμοστούν οι εγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή για την πλήρη ανάπτυξη των εργασιών του έργου. Με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποκλείεται η κυκλοφορία της οδού Ολύμπου από τον Ι/Κ Κουμουνδούρου μέχρι την οδό τελευταία στροφή της οδού Ολύμπου πριν την έξοδό της στην Οδό Ταυρωπού. Τονίζεται ότι η προσπέλαση από και προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό από την οδό Καραϊσκάκη θα είναι αδιάκοπη.

Αναλυτικότερα, οι κινήσεις λόγω αποκλεισμού θα γίνονται:

• Από Αθήνα – Λάρισα προς τη Λίμνη Πλαστήρα: εκτροπή της κίνησης δεξιά στον Ι/Κ Αθηνών (στο ύψος του ποταμού Καράμπαλη) καταλήγοντας στην οδό Ταυρωπού.

• Από Αθήνα – Λάρισα – Αγιοπηγή και συνοικίες της πόλης προς Νοσοκομείο & Σ.Σ. Καρδίτσας: εκτροπή της κίνησης στον Ι/Κ Κουνδούρου προς την οδό Χαρ. Φλωράκη (τέως οδός Κουμουνδούρου). Στη συμβολή των οδών Χαρ. Φλωράκη, Κουμουνδούρου και Θεσσαλιώτιδος αριστερή στροφή επί της Θεσσαλιώτιδος μέχρι την οδό Καραϊσκάκη. Στρίβοντας αριστερά στην οδό Καραϊσκάκη, ακολουθείται η υφιστάμενη πορεία για το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η εκτροπή γίνεται ομαλά στον κόμβο χρησιμοποιώντας την κατάλληλη σήμανση καθ’ όλη την πορεία. Την ίδια πορεία ακολουθούν και όσοι έρχονται από Ρούσσο προς τους αντίστοιχους προορισμούς.

• Στην οδό Ταυρωπού οι κινήσεις παραμένουν ως έχουν με μοναδική τροποποίηση τον αποκλεισμό της οδού Ολύμπου και εκτροπή όσων θέλουν να πάνε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καρδίτσας μέσω της οδού Καραϊσκάκη, κίνηση που ήδη γίνεται.