Τροχοί & TIR

Σε λειτουργία οι κάμερες για τις λεωφορειολωρίδες. Τι κάνουν τα «ψηφιακά μάτια»

Με ανακοίνωσή του ο ΣΑΤΑ ενημερώνει τους οδηγούς ταξί ότι ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην τοποθέτηση νέων ψηφιακών καμερών με στόχο την αστυνόμευση των λεωφορειωλωρίδων και για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να
Τετάρτη 25/10/2023 - 16:37
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΣΑΤΑ
φωτό: ΣΑΤΑ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΑΤΑ ενημερώνει τους οδηγούς ταξί ότι ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην τοποθέτηση νέων ψηφιακών καμερών με στόχο την αστυνόμευση των λεωφορειωλωρίδων και για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί.

«Εφιστούμε την προσοχή σε όλους, καθώς μετά τη λήψη των φωτογραφιών από τα "ψηφιακά μάτια", οι εν λόγω κάμερες εκτός της καταγραφής της παράβασης θα μπορούν να εντοπίζουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας με την κλήση να αποστέλλεται στα σπίτια των παραβατών. Το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 200€», τονίζει ο ΣΑΤΑ και προσθέτει:

«Tο προεδρείο του ΣΑΤΑ έχει θέσει ως θέμα άμεσης προτεραιότητας στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την ελεύθερη διέλευση των έμφορτων ταξί από τις λεωφορειογραμμές καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ - ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ - ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Αττικής.

Είναι αδιανόητο σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπως η Αθήνα να μην επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των ΤΑΞΙ στις λεωφορειολωρίδες. Το ΣΑΤΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα γιατί η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι μαζική και αποτελεσματική».

Πηγή: ΣΑΤΑ

PreviousNext