Τροχοί & TIR

Σε μια βδομάδα κυκλοφορούν τα πρώτα από τα 300 αστικά

Την Παρασκευή 9 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα τα πρώτα 40 αστικά λεωφορεία από τα 300 που ο ΟΑΣΑ προμηθεύεται με Leasing από τις εταιρείες Παπαδάκη, Σαρακάκη και Εθνική Leasing. Μεταξύ αυτών
Παρασκευή 02/04/2021 - 10:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Την Παρασκευή 9 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα τα πρώτα 40 αστικά λεωφορεία από τα 300 που ο ΟΑΣΑ προμηθεύεται με Leasing από τις εταιρείες Παπαδάκη, Σαρακάκη και Εθνική Leasing.

Μεταξύ αυτών που θα κυκλοφορήσουν την άλλη βδομάδα περιλαμβάνονται και 5 αρθρωτά λεωφορεία 18 μέτρων, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι 12μετρα. Για νωρίτερα, την Τετάρτη 7 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί σχετική εκδήλωση παρουσίασης των λεωφορείων από την πολιτική ηγεσία του υπ. Υποδομών και Μεταφορών και των επικεφαλής των Συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι τα λεωφορεία θα είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, όπως αυτές τέθηκαν αρχικά από το υπ. Μεταφορών.

Υπενθυμίζουμε πως το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε αναστείλει την υπογραφή της σχετικής σύμβασης θεωρώντας ότι τα παράθυρα, όπως περιγράφονταν, δεν θα ήταν ανοιγόμενα. Η σύμβαση υπεγράφη μετά την παροχή διευκρινίσεων.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του troxoikaitir.gr, όλα τα αστικά λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή 9/4/21 θα έχουν ανοιγόμενα παράθυρα, τουλάχιστον 4 (δύο από κάθε πλευρά) για τα 12μετρα και τουλάχιστον 6 (τρία από κάθε πλευρά) για τα αρθρωτά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παραδόσεις των υπόλοιπων λεωφορείων θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς οι προμηθευτές έχουν στη διάθεσή τους τα λεωφορεία και την περίοδο αυτή προβαίνουν στους απαιτούμενους ελέγχους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τυχόν προβλήματα κατά την κυκλοφορία τους στην Αθήνα.

PreviousNext