Τροχοί & TIR

Σε νέο αρχηγείο η Webasto

Στο Stockdorf, λίγο έξω από το Μόναχο, βρίσκεται το νέο Κέντρο Διοίκησης και R&D της Webasto. Το νέο κτήριο έχει εμβαδόν 14.000 m2 και μια γυάλινη πρόσοψη 5.000 m2 που ενσωματώνει ένα υπόστεγο,
Δευτέρα 28/05/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο Stockdorf, λίγο έξω από το Μόναχο, βρίσκεται το νέο Κέντρο Διοίκησης και R&D της Webasto. Το νέο κτήριο έχει εμβαδόν 14.000 m2 και μια γυάλινη πρόσοψη 5.000 m2 που ενσωματώνει ένα υπόστεγο, το οποίο αντανακλά την τεχνογνωσία της μάρκας στις ανοιγόμενες πανοραμικές ηλιοροφές.

Η Webasto επένδυσε περίπου 40 εκ. ευρώ στην κατασκευή του κτηρίου, στο οποίο εργάζονται 550 άτομα. Σε ένα χώρο 2.000 m2 φιλοξενείται και το κέντρο δοκιμών της εταιρείας. Σύμφωνα με τη Webasto, το νέο κτήριο έχει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 20%, σε σχέση με παρόμοια κτίσματα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Webasto SE, Dr. Holger Engelmann, ανακοίνωσε πως η εταιρεία του θα επενδύσει 600 εκ. ευρώ εντός τριετίας, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της στις αγορές, αλλά και για να διευρύνει το πεδίο δράσης της. Στο στρατηγικό της σχεδιασμό, η μάρκα εύλογα εστιάζει στην ηλεκτροκίνηση. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Webasto υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία με την Samsung SDI, που προβλέπει την από κοινού ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών υψηλής τάσης για επαγγελματικά οχήματα.

PreviousNext