Τροχοί & TIR

Υπηρεσία eCall από τη Bosch

Από τα βαρέα φορτηγά μέχρι τις μοτοσικλέτες, προσφέρεται η υπηρεσία eCall της Bosch σε περισσότερες από 50 χώρες. Σε αντίθεση με ένα τυπικό σύστημα eCall που ειδοποιεί τις τοπικές υπηρεσίες μέσω του
Τετάρτη 30/05/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τα βαρέα φορτηγά μέχρι τις μοτοσικλέτες, προσφέρεται η υπηρεσία eCall της Bosch σε περισσότερες από 50 χώρες. Σε αντίθεση με ένα τυπικό σύστημα eCall που ειδοποιεί τις τοπικές υπηρεσίες μέσω του αριθμού 112, αυτό της Bosch καλεί πρώτα το δικό της κέντρο ελέγχου που λειτουργεί σε 16 γλώσσες.

Η μονάδα που χρησιμοποιεί η Bosch ονομάζεται μονάδα ελέγχου διασύνδεσης (CCU) και καταγράφει μια σύγκρουση όταν ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι ή οι ζώνες ασφαλείας και αμέσως στέλνει σήμα στο κέντρο ελέγχου. Επιπλέον, μέσω πρόσθετων αισθητήρων, η μονάδα CCU αναγνωρίζει πόσες ζώνες ασφαλείας είναι ενεργοποιημένες στο όχημα και συνεπώς τον αριθμό των επιβατών. Έτσι, η βοήθεια καταφτάνει όχι μόνο γρηγορότερα (σύμφωνα με την Bosch ο χρόνος απόκρισης των συνεργείων διάσωσης μειώνεται στο μισό), αλλά και καλύτερα προετοιμασμένη, αφού μπορεί να ζητηθεί άμεσα ο κατάλληλος αριθμός ασθενοφόρων.

Η Bosch έχει αναπτύξει το eCall και για εκ των υστέρων τοποθέτηση μέσω τηλεματικού βύσματος. Η συσκευή συνδέεται στην υποδοχή 12-volt του οχήματος και χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα επιτάχυνσης, καταγράφει τυχόν σύγκρουση. Οι πληροφορίες στέλνονται στο smartphone του οδηγού μέσω Bluetooth και εν συνεχεία ειδοποιείται το κέντρο ελέγχου.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως από τις 31 Μαρτίου 2018 το σύστημα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης - eCall - είναι υποχρεωτικό σε όλες τις νέες ταξινομήσεις οχημάτων εντός Ε.Ε.

PreviousNext