Τροχοί & TIR

Έκτη αναβολή για την υπόθεση παράδρομοι – απαγόρευση φορτηγών

Την 6η κατά σειρά αναβολή πήρε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το ΠΣΧΕΜ κατά του νόμου Σπίρτζη που απαγορεύει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων πάν
Τετάρτη 23/05/2018 - 13:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Την 6η κατά σειρά αναβολή πήρε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το ΠΣΧΕΜ κατά του νόμου Σπίρτζη που απαγορεύει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων πάνω από 3,5 τόνους στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και σε κάθε δρόμο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποφυγή των διοδίων.

Η συζήτηση, μετά την πέμπτη αναβολή ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Μαΐου, πήρε όμως και πάλι αναβολή για τις 5 Ιουνίου 2018.

Το γεγονός ότι η τελευταία αυτή αναβολή είναι ολιγοήμερη ερμηνεύεται ως απόφαση του ΣτΕ να συζητήσει και να εκδικάσει την υπόθεση. Παραμένουν ωστόσο τα σχόλια των νομικών από την πλευρά των αυτοκινητιστών που αναφέρουν ότι οι συνεχείς αυτές αναβολές έδιναν χρόνο στο υπ. Μεταφορών προκειμένου να «κλείσει» ορισμένα σημαντικά κενά που άφηνε ο νόμος Σπίρτζη και να ενισχύσει τα επιχειρήματά του γύρω από την ασφάλεια των πολιτών και το περιβάλλον.

PreviousNext