Τροχοί & TIR

Σε ποιες περιοχές επεκτείνεται η αντικατάσταση των ταξί. Και μεταχειρισμένα

Στις μεγάλες Περιφέρειες της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Ιόνιων Νήσων και Κρήτης επεκτείνεται το μέτρο της αντικατάστασης των ΕΔΧ ταξί με επιβατηγά
Παρασκευή 24/03/2023 - 11:42
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Στις μεγάλες Περιφέρειες της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Ιόνιων Νήσων και Κρήτης επεκτείνεται το μέτρο της αντικατάστασης των ΕΔΧ ταξί με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσθήκη με πρόβλεψη για αντικατάσταση των ταξί και με οχήματα μεταχειρισμένα έως τριών ετών.

Συγκεκριμένα, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών…» κ.λπ. που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζεται ότι:

«1. Επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) τα επιβατηγά οχήματα να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα έως τριών (3) ετών από την αρχική θέση αυτών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή διεθνώς,

β) τα οχήματα τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία σύμφωνα με την παρούσα, να μην δύνανται να αντικατασταθούν ξανά με οχήματα πέντε (5) θέσεων πριν από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία θέσης αυτών σε κυκλοφορία».

PreviousNext