Τροχοί & TIR

Στα Ford Ranger και Volkswagen Amarok το International Pick-Up Award 2024/2025 (IPUA)

Aποδείχθηκε αδύνατο να διαχωριστούν ουσιαστικά τα δύο οχήματα
Τετάρτη 22/11/2023 - 23:43
Κοινοποίηση στα Social Media
Στα Ford Ranger και Volkswagen Amarok το International Pick-Up Award 2024/2025 (IPUA)
Στα Ford Ranger και Volkswagen Amarok το International Pick-Up Award 2024/2025 (IPUA)

Μετά την κατάκτηση της κορυφαίας διεθνώς διάκρισης (IPUA 2024/2025) στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών ημιφορτηγών (pick-up), με τα Ranger και Amarok, οι Ford Pro και Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα έχουν πλέον στο παλμαρέ τους ένα μοναδικό χατ τρικ καθώς έχουν κερδίσει από τρεις φορές το βραβείο. 

H απονομή έλαβε χώρα στη διάρκεια του μεγάλου γκαλά στο εκθεσιακό κέντρο EuroExpo, στη διάρκεια της μεγάλης έκθεσης επαγγελματικών οχημάτων Solutrans στη Λυόν της Γαλλίας, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που δύο κατασκευαστές μοιράζονται από κοινού την πρώτη θέση του βάθρου. 


«Μετά την ολοκλήρωση της συγκριτικής δοκιμής για το IPUA στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Αγριμανάκη, τον προηγούμενο μήνα, αποδείχθηκε αδύνατο να διαχωριστούν ουσιαστικά τα δύο οχήματα, καθώς αμφότερα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Ford στη Νότιο Αφρική. 

Οι δύο κατασκευαστές κατάφεραν πάντως να διατηρήσουν ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα και οδηγική συμπεριφορά, όπως διαπιστώσαμε,» ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής κρίσης IPUA, Jarlath Sweeney. Αυτή, ήταν η έβδομη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού, κατά την οποία το (έκτης γενιάς) Ford Ranger προσέθεσε στην τροπαιοθήκη του ένα ακόμη βραβείο, μετά τις νίκες το 2013 και 2020. 

. Ο γενικός διευθυντής της Ford Pro Europe, Χανς Σχεπ παραλαμβάνοντας τα δύο βραβεία δήλωσε: «Εγώ και όλοι οι άνθρωποι της Ford Pro είμαστε πανευτυχείς που το Ford Ranger βραβεύεται για τρίτη φορά από την επιτροπή κρίσης IPUA
. Ο γενικός διευθυντής της Ford Pro Europe, Χανς Σχεπ παραλαμβάνοντας τα δύο βραβεία δήλωσε: «Εγώ και όλοι οι άνθρωποι της Ford Pro είμαστε πανευτυχείς που το Ford Ranger βραβεύεται για τρίτη φορά από την επιτροπή κρίσης IPUA

. Ο αντιπρόεδρος προϊόντος της Ford Pro Europe, Tim Slatter παραλαμβάνοντας τα δύο βραβεία δήλωσε: «Εγώ και όλοι οι άνθρωποι της Ford Pro είμαστε πανευτυχείς που το Ford Ranger βραβεύεται για τρίτη φορά από την επιτροπή κρίσης IPUA

Το πρώτης γενιάς Amarok κατέκτησε το βραβείο το 2011 και το 2018 όταν είχε παρουσιαστεί το ανανεωμένο μοντέλο. Την Ελλάδα εκπροσωπεί στην επιτροπή κρίσης ο συντάκτης του T&T Βασίλης Δαραμούσκας.


Για τη Ford Pro, η βραδιά των βραβείων στη Solutrans ήταν θριαμβική καθώς, το νέο Transit Custom αναδείχθηκε Van της Χρονιάς, επαναλαμβάνοντας το double του 2020. Ο γενικός διευθυντής της Ford Pro Europe, Χανς Σχεπ παραλαμβάνοντας τα δύο βραβεία δήλωσε: «Εγώ και όλοι οι άνθρωποι της Ford Pro είμαστε πανευτυχείς που το Ford Ranger βραβεύεται για τρίτη φορά από την επιτροπή κρίσης IPUA, καθώς αυτό καταδεικνύει τη διαχρονική αποδοχή του αγαπημένου pick up των Ευρωπαίων επαγγελματιών, και του πιο ευπώλητου οχήματος της κατηγορίας για οχτώ συναπτά έτη. 

Το νέο Ranger έχει την πιο εκτεταμένη γκάμα που δημιουργήθηκε ποτέ, και προσφέρει στους πελάτες ραφιναρισμένη οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο και απαράμιλλες εκτός δρόμου δυνατότητες. Είναι κατασκευασμένο για να κάνει αυτό ακριβώς που λέει το σλόγκαν μας –έτοιμο για δουλειά τις εργάσιμες ημέρες και παιχνίδι και διασκέδαση τα σαββατοκύριακα.»

Τη Volkswagen Επαγγελματικά Οχηματα εκπροσώπησε ο Karl Bernqvist, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ο οποίος δήλωσε: “To Amarok είναι ένα pick up που αποδίδει εξαιρετικά τόσο στο δρόμο όσο και σε πολύ δύσκολες εκτός δρόμου δοκιμασίες. Εντυπωσίασε τους κριτές και στους δύο αυτούς τομείς και κατέκτησε το International Pick Up Award 2024/2025, κάνοντας το χατ τρικ σε διάστημα μόλις 14 ετών που βρίσκεται σε παραγωγή. Πρόκειται για μοναδική τιμή για όλη την ομάδα της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα και θέλω μόνο να πω Ευχαριστούμε!»
 

PreviousNext