Τροχοί & TIR

Διεθνές Van της Χρονιάς 2024 το νέο Ford Transit Custom

Μέσα σε 23 χρόνια, το Ford Transit έχει κερδίσει πέντε φορές το βραβείο International Van of the Year Award
από Βασίλης Δαραμούσκας | Τετάρτη 22/11/2023 - 23:30
Κοινοποίηση στα Social Media
Ford Transit Custom
Eίναι η πέμπτη φορά που το Ford Transit κερδίζει το IVOTY

Μέσα σε είκοσι τρία χρόνια, το Ford Transit έχει κερδίσει πέντε φορές το βραβείο International Van of the Year Award (IVOTY), την πιο σημαντική διάκριση στην ευρωπαϊκή βιομηχανία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Το νέο Transit Custom της Ford Pro είναι ο τελευταίος αποδέκτης του IVOTY, για το 2024. 

Στην εκλογή για το IVOTY 2024, η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 24 μέλη κορυφαίων μέσων ενημέρωσης του ειδικού Τύπου επαγγελματικών οχημάτων από όλη την Ευρώπη –η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Βασίλη Δαραμούσκα του Τ&T- έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο τελευταίας γενιάς Ford Transit Custom, μπροστά από το νέο Iveco eDaily και το Renault Trafic E-Tech, που συμπληρώνουν το βάθρο.

Tο Ford Transit έχει κερδίσει πέντε φορές το βραβείο International Van of the Year Award (IVOTY)
Tο Ford Transit έχει κερδίσει πέντε φορές το βραβείο International Van of the Year Award (IVOTY)


Στους υπόλοιπους φιναλίστ περιλαμβάνονται τα HYVIA Master E-Tech H2, Mercedes-Benz eCitan και Opel Vivaro-e Hydrogen, γεγονός που δείχνει την ποικιλομορφία στην επιλογή των συστημάτων κίνησης που είναι διαθέσιμα σήμερα στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. «Όπως αναφέρθηκε, αυτή είναι η πέμπτη φορά που το Ford Transit κερδίζει το IVOTY, πρώτα το 2001 και το 2007 με το τότε ένα μοντέλο και αμέσως μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς, που περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικού τονάζ μοντέλα, το Transit Custom εξασφάλισε τον τίτλο το 2013 και ξανά το 2020 και τώρα για το 2024. Ένα σημαντικό επίτευγμα και συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε ο Jarlath Sweeney, πρόεδρος του IVOTY.


Σχολιάζοντας πριν από την απονομή του τροπαίου IVOTY 2024 στην έκθεση Solutrans 2023 στην EurExpo, στη Λυών της Γαλλίας, ο Hans Schep, Γενικός Διευθυντής της Ford Pro Europe δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η κριτική επιτροπή του IVOTY απένειμε αυτό το σημαντικό βραβείο στο ολοκαίνουργιο Transit Custom.

 Ως το κορυφαίο van ενός τόνου που επιλέγουν οι Ευρωπαίοι πελάτες, το ολοκαίνουργιο Transit Custom έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται στις (πολύ διαφορετικές) ανάγκες τους. 

Μαζί με το βραβευμένο ντίζελ μοντέλο, οι πελάτες μας σύντομα θα έχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων και εκδόσεων PHEV. Κάθε μοντέλο είναι γεμάτο καινοτομία και εξελιγμένη συνδεσιμότητα με το οικοσύστημα λογισμικού Ford Pro που αυξάνει σημαντικά τη διαθεσιμότητα, την εύκολη εύρεση φόρτισης και την παραγωγικότητα, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις των πελατών μας να ευδοκιμήσουν.»
 

PreviousNext