Τροχοί & TIR

Σταϊκούρας: Αντικείμενό μας είναι το μέλλον των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη (+video)

Αίτημα για άλλους 40 οδηγούς
Τρίτη 27/02/2024 - 12:46
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: αρχείο ΟΑΣΘ
φωτό: αρχείο ΟΑΣΘ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΣΘ, με θέμα τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη δήλωσε τα εξής:

«Ενισχύσαμε με στόλο τον ΟΑΣΘ. Τους επόμενους μήνες θα δείτε 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία να κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αλλά τον ενισχύσαμε και με προσωπικό 150 συμβασιούχων. Και έχει γίνει αίτημα από τη Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του υπ. Υποδομών και Μεταφορών για άλλους 40 οδηγούς, ώστε να υπάρχει περισσότερος στόλος μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του μετρό, τον Νοέμβριο του 2024». Και πρόσθεσε:

«Έχει ζητηθεί από τον ΟΑΣΘ να γίνει αποτύπωση των αναγκών της κοινωνίας και στη συνέχεια συνεκτιμώντας τον αριθμό των εργαζομένων που έχει ο ΟΑΣΘ, να δούμε τι πραγματικά έργο μπορεί να εκτελέσει ο ΟΑΣΘ με επάρκεια, έτσι ώστε για το υπόλοιπο έργο, όπως γίνεται και σήμερα, να υπάρχουν σχετικοί διαγωνισμοί, όπως γίνεται σήμερα με τα ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να συμβάλλουν και οι ιδιώτες στην επάρκεια του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια άσκηση θα τρέξουμε και στην Αθήνα».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: Σήμερα το αντικείμενό μας είναι το μέλλον των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και το μέλλον του ΟΑΣΘ όχι με όρους 2024, αλλά με όρους των επόμενων δεκαετιών».

Video URL
PreviousNext