Τροχοί & TIR

Σταϊκούρας: Δημιουργία μητροπολιτικού φορέα για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Κατά τις εργασίες της δεύτερης διευρυμένης σύσκεψης των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Υπερυψωμένης Λεωφόρου (FlyOver), ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρα
Παρασκευή 01/09/2023 - 15:10
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΣΕΘ Α.Ε.
Φωτό: ΟΣΕΘ Α.Ε.

Κατά τις εργασίες της δεύτερης διευρυμένης σύσκεψης των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Υπερυψωμένης Λεωφόρου (FlyOver), ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας εξήγγειλε τη δημιουργία μητροπολιτικού φορέα για τη συνολική διαχείριση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, όπως δρομολογείται και στην Αττική.

Ο υπουργός επισήμανε ότι είναι βούληση και πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου η δημιουργία του μητροπολιτικού φορέα επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι ο ΟΣΕΘ θα έχει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στο συγκοινωνιακό γίγνεσθαι της πόλης. Ο μητροπολιτικός φορέας θα έχει στόχο να αντιμετωπιστούν συστηματικά και μεθοδικά τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά το συγκοινωνιακό έργο και τα κυκλοφοριακά.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα εμβληματικά έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων δύο πολύ σημαντικά, το μετρό και το Fly Over. Όπως είπε, το μετρό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2024, ενώ η κατασκευή του Fly Over το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τόνισε τον ρόλο του ΟΣΕΘ και τις τεχνικές και συντονιστικές δράσεις και παρεμβάσεις που ο φορέας ανέπτυξε και αναπτύσσει. Δόθηκε η ευκαιρία τόσο στον Πρόεδρο Γιάννη Καλογερούδη όσο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιάννη Τόσκα, να αναπτύξουν το σχέδιο για την απάλυνση των επιπτώσεων στη φάση κατασκευής του έργου. Παράλληλα, τονίσθηκε ότι από τον Μάιο του 2024 αναμένεται η ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ, μεταξύ άλλων, με περισσότερα από 110 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Τέλος, αποφασίσθηκε ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει η υλοποίηση των πολιτικών που θα προταθούν και θα συμφωνηθούν από τους φορείς με στόχο να περιοριστεί η όποια βραχυπρόθεσμη αναστάτωση κατά την υλοποίηση αυτών των εμβληματικών έργων.

PreviousNext