Τροχοί & TIR

Στάση εργασίας των ταξί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Με στάση εργασίας των ταξί σήμερα και για μια ώρα (17.00-18.00 μμ) στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ξεκινούν οι κινητοποιήσεις του ΣΑΤΑ κατά της διοίκησης του Αεροδρομίου της Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του,
Τετάρτη 07/06/2023 - 16:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Με στάση εργασίας των ταξί σήμερα και για μια ώρα (17.00-18.00 μμ) στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ξεκινούν οι κινητοποιήσεις του ΣΑΤΑ κατά της διοίκησης του Αεροδρομίου της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής αναφέρει:

"Έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις του προεδρείου του Σ.Α.Τ.Α. με τη διοίκηση του Δ.Α.Α. «Ελ. Βενιζέλος» για τη νέα επίγεια λειτουργία του αεροδρομίου, διαπιστώσαμε την κατάφορα άδικη μεταχείριση των προμισθωμένων Δ.Χ.Ε. οχημάτων Ταξί, και την απομάκρυνσή τους από τον χώρο παραλαβής του επιβατικού κοινού.

Σε αντίθεση με την ευνοϊκή μεταχείριση των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων οπού οι πελάτες τους έχουν άμεση πρόσβαση κατά την έξοδό τους από τον χώρο αφίξεων στις υπηρεσίες αυτές, το Ταξί εξορίζεται στο Π1, 400 μέτρα μακριά από τις πύλες εξόδου. Το Σ.Α.Τ.Α. ζήτησε από τη διοίκηση του αεροδρομίου 300 θέσεις ΔΩΡΕΑΝ πρόσβασης για τα προμισθωμένα Ταξί στον χώρο του παρκινγκ μικρής διάρκειας δίπλα στο ξενοδοχείο Sofitel. Επίσης, ζητήσαμε σκίαση στη νέα πιάτσα πίσω από το Leroy Merlin καθώς και προστατευτικά πλεξιγκλάς για μείωση της ηχορύπανσης και των καυσαερίων που αφήνουν τα αεροπλάνα.

Το προεδρείο του Σ.Α.Τ.Α. απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στη διοίκηση του αεροδρομίου και εφόσον δεν λάβαμε απάντηση καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του Αεροδρομίου, τα οποία θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες 06/06/2023 αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

Να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε καθημερινή βάση διάρκειας μίας ώρας στον χώρο των αφίξεων. Αυτή η δράση αρχίζει από σήμερα (17.00 -18.00 μμ). Για μια ώρα τα ταξί δεν θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, ούτε από την πιάτσα ούτε και με τις προμισθώσεις τους.

Την ίδια ώρα μέλη του Σ.Α.Τ.Α. θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στο επιβατικό κοινό, ώστε να γνωστοποιηθούν οι απαράδεκτες συνθήκες της νέας λειτουργίας του αεροδρομίου Αθηνών".

Τις κινητοποιήσεις πυροδότησε ανάρτηση στο ανεπίσημο site του αεροδρομίου (https://www.airport-athens.com) όπου σύμφωνα με το ΣΑΤΑ στην κατηγορία transfers εμφανίζονται μόνο ΙΧ αυτοκίνητα και μάλιστα με τιμές κάτω της ελάχιστης χρέωσης των 82 ευρώ. Το ταξί πουθενά.

PreviousNext