Σειρά θεμάτων απασχόλησαν τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στη Ρόδο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, και εκπροσώπους Επαγγελματικών Φορέων στον τομέα Μεταφορών. 

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Χατζημάρκο και τον κ. Καμπουράκη, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που έγινε σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης συγκοινωνίας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον Δήμο Αστυπάλαιας (συγκοινωνία «on demand»), με σκοπό να συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης που θα αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου και να λειτουργήσει η νέα υπηρεσία, φέτος το καλοκαίρι.

Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Κώστα Στυλιανού, ο οποίος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου και αποφασίστηκε να υπάρξουν εκ νέου επαφές για την εξειδίκευση των θεμάτων.

Κατά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Ρόδου, Αντώνη Πεταυράκη, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε για τον τρόπο εφαρμογής του νέου νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια», τα νέα εκπαιδευτικά εγχειρίδια και το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί στον τρόπο εξέτασης.

Σε σύσκεψη, σήμερα, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς για τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των επαγγελματιών της Ρόδου στο πλαίσιο των επαφών του με τον Πρόεδρο των Κ.Τ.Ε.Λ. Ρόδου, Κώστα Σάββα, τον Πρόεδρο Δ.Ε.Σ ΡΟΔΑ, Δημήτρη Τσίκκη, τον πρόεδρο Σωματείου Επιχειρήσεων Ενοικιάσεων Οχημάτων Ρόδου «Ήλιος», Μάριο Κασάπη, τον Πρόεδρο του Πανδωδεκανησιακού Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων, Σωτήρη Δρακιού και τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστο Μιχαλάκη.