Τροχοί & TIR

Στο 30% η πρόοδος κατασκευής της Υπερυψωμένης Λεωφόρου Ταχείας Κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης

"Δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι, αξιοποιώντας τη σημερινή χάραξη του σιδηροδρομικού δικτύου, να προχωρήσει και ο προαστιακός προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη".
Δευτέρα 08/09/2025 - 10:22
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Τις εργασίες κατασκευής της Υπερυψωμένης Λεωφόρου Ταχείας Κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης επιθεώρησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών για την πρόοδο των εργασιών, η οποία, πλέον καλύπτει το 30% του έργου, το οποίο υλοποιείται με βάση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Η Υπερυψωμένη Λεωφόρος Ταχείας Κυκλοφορίας είναι ένα εμβληματικό έργο τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για την Ελλάδα. Είναι ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο έργο, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στον αστικό ιστό της πόλης. Υπολογίζεται ότι από 5.000 οχήματα, σήμερα, θα μπορέσουμε να διπλασιάσουμε τη χωρητικότητα σε 10.000 την ώρα. Η δέσμευση της κοινοπραξίας για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πιστεύουμε ότι θα τηρηθεί, καθώς σε ενάμιση μήνα θα λειτουργεί και το δεύτερο καλούπι. Άρα, θα μπορέσει να επιταχυνθεί σημαντικά η κατασκευή του έργου. Όλοι ανυπομονούμε να προχωρήσουμε με τους ίδιους απρόσκοπτους ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθεί κανονικά στο χρονοδιάγραμμά του, δηλαδή τον Μάιο του 2027».

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Το Flyover δεν είναι όμως το μόνο μεγάλο έργο που αυτή την ώρα προωθείται και κατασκευάζεται. Έχουμε το μετρό της Θεσσαλονίκης, του οποίου η επέκταση θα παραδοθεί σε λίγους μήνες. Έχουν ξεκινήσει ήδη τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών. Έχουμε ακόμα δύο μεγάλα νοσοκομεία: Ένα που κατασκευάζεται και ένα δεύτερο που είναι στα σκαριά. Έχουμε το στρατόπεδο του Γκόνου. Έχουμε τα μουσεία. Έχουμε και την ανάπλαση της ΔΕΘ. Και φυσικά δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι, αξιοποιώντας τη σημερινή χάραξη του σιδηροδρομικού δικτύου, να προχωρήσει και ο προαστιακός προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη».

PreviousNext