Τροχοί & TIR

Στο 45% οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου

«Θα παραδοθεί στο σύνολό του στην κυκλοφορία τον επόμενο χρόνο».
Παρασκευή 31/05/2024 - 10:01
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Αυτοψία πραγματοποίησε στο 1ο εργοτάξιο του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου ο Πρωθυπουργός συνοδεία της υφ. Υποδομών και  Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη του έργου, προϋπολογισμού 295 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του αναδόχου, η πρόοδος των εργασιών κατασκευής αγγίζει το 45% και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσει το 80%.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα με τον Πρωθυπουργό να επισκεφθούμε, για άλλη μια φορά, το Αίγιο, την Πάτρα και τον Πύργο. Η Αχαΐα και η Ηλεία αναβαθμίζονται διαρκώς.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι το εμβληματικό έργο της νέας εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ και παραδίδεται στο σύνολό του στην κυκλοφορία τον επόμενο χρόνο. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα αλλάξει το πρόσωπο της Δυτικής Ελλάδας, προσφέροντας άνεση και ασφάλεια στις μετακινήσεις, αλλά και διευκολύνοντας τις μεταφορές. Θα είναι, στην κυριολεξία, ένας δρόμος ανάπτυξης και προόδου για την τοπική κοινωνία», τόνισε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

PreviousNext