Τροχοί & TIR

SCANIA FIREBIRD

Συναντήσαμε τον Σπύρο Πάστρα λίγο πριν ξεκινήσει το δρομολόγιό του για την Ευρώπη, όπου θα μας μιλήσει για το R, το οποίο έχει μοναδική και εντυπωσιακή παρουσία.
από Παύλος Μαυρομύτης | Παρασκευή 31/05/2024 - 18:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Super V8 από τον Σπύρο Πάστρα
Super V8 από τον Σπύρο Πάστρα

Η οικογένειά μου είναι το φορτηγό μου. Λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά του Σπύρου Πάστρα, ιδιοκτήτη ενός Scania R 560. Η καθημερινότητα και όλα τα βιώματα του ίδιου, καθώς και του πατέρα του αλλά και του γιου του περιστρέφονται γύρω από το φορτηγό. 

Θα τον συναντήσουμε λίγο πριν ξεκινήσει το δρομολόγιό του για την Ευρώπη, όπου θα μας μιλήσει για το R, το οποίο έχει μοναδική και εντυπωσιακή παρουσία. Ας το γνωρίσουμε.

 Βελτιώσεις και στο εσωτερικό
Βελτιώσεις και στο εσωτερικό

Το ξεκίνημα 

«Η αρχή στο φορτηγό έγινε από τον πατέρα μου Κωνσταντίνο Πάστρα ο οποίος ξεκίνησε τη δουλειά το 1984. Με σαράντα χρόνια εμπειρίας στο τιμόνι αντιλαμβάνεστε ότι ήταν ο δάσκαλός μου, ο οποίος μου δίδαξε τα μυστικά του φορτηγού. Για εμένα το τιμόνι είναι τέχνη, οπότε πρέπει να το αγαπάς και να το δουλεύεις με μεράκι. Αν δεν το θέλεις πραγματικά, δεν μπορείς να το συνεχίσεις. Ναι μεν θα ασχοληθείς με αυτό για ένα χρονικό διάστημα, καθαρά για βιοποριστικούς λόγους, αλλά στη συνέχεια θα το εγκαταλείψεις. Αν δεν έχεις όρεξη, απλά δε θα έχεις διάρκεια στο χώρο της μεταφοράς. 

Από τον πατέρα μου ακόμη και σήμερα μπορώ να πω ότι μαθαίνω πράγματα και τον συμβουλεύομαι διαρκώς. Άλλωστε πρέπει να εμπιστεύεσαι τον δάσκαλό σου, αν θέλεις να γίνεις καλύτερος από αυτόν». 

Η τρίτη γενιά 

«Στο επάγγελμα έχω αρκετά χρόνια και δραστηριοποιούμαι τόσο στην εθνική όσο και στη διεθνή μεταφορά. Έχω μουσαμά και ψυγείο για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι και ο γιος μου, Ιωάννης – Κωνσταντίνος, δείχνει σημάδια αγάπης για το φορτηγό, οπότε θα υπάρξει μελλοντικά και η τρίτη γενιά στην οικογένειά μου. Όπως πολύ σωστά λένε το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Αν και μικρός ηλικιακά, ακούει φορτηγό και πετάει από τη χαρά του». 

 Η πρώτη και η τρίτη γενιά. Παππούς και εγγονός πάντα μαζί.
Η πρώτη και η τρίτη γενιά. Παππούς και εγγονός πάντα μαζί.

Keep Walking 

«Το δικό μου αγαπημένο μότο για το φορτηγό, είναι το Keep Walking. Πώς το μεταφράζω; Ότι το φορτηγό συνεχώς κινείται. Δε μένει ποτέ στάσιμο και μαζί με αυτό κινούμαστε και εμείς. Όσο γυρίζει η ρόδα, τόσο το καλύτερο για τους επαγγελματίες. Άλλωστε μου αρέσει να ταξιδεύω συχνά και να αλλάζω παραστάσεις. Αυτό μου προσφέρει το φορτηγό. Μία διαρκή κίνηση». 

Super V8 

«Όπως ανέφερα νωρίτερα για να ακολουθείς το συγκεκριμένο επάγγελμα, πρέπει να έχεις μεράκι και να είσαι μερακλής απέναντι στο φορτηγό σου. Να το έχεις πάντα αψεγάδιαστο, να είναι σωστά συντηρημένο, καθαρό και προσεγμένο. Άλλωστε αυτή είναι η βιτρίνα μας σαν επαγγελματίες. Πρέπει να περνάμε μία ωραία εικόνα στους υπόλοιπους οδηγούς, επαγγελματίες και μη. 

.

Στο δικό μου τράκτορα έχουμε εστιάσει κυρίως στην εξωτερική πλευρά με τις εντυπωσιακές αερογραφίες του. Αυτό που πετύχαμε είναι να «παίξουμε» με τρία χρώματα, το μαύρο, το πορτοκαλί και το ασημί. Όταν το φορτηγό μου βρίσκεται σε κίνηση, οι χρωματισμοί του μοιάζουν με πολύχρωμες αστραπές. Το σχέδιο είναι το ίδιο και στις δύο πλευρές και πιστεύω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του. Μετά τους χρωματισμούς σειρά έχουν τα αξεσουάρ. Ζάντες, γείσος, φωτεινή επιγραφή, προβολείς, τενόρια αποθεώνουν τη σούπερ εμφάνισή του. Έχω κάνει κάποιες πινελιές και στο εσωτερικό του και σύντομα έρχονται περισσότερες αλλαγές. Άλλωστε όπως είπαμε, ακολουθεί και η τρίτη γενιά, οπότε πρέπει να προετοιμάζουμε το έδαφος κατάλληλα»…

PreviousNext