Τροχοί & TIR

Στο τραπέζι θέματα Οδικής Ασφάλειας

Συνάντηση εργασίας για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και την ψηφιοποίηση αντίστοιχων εφαρμογών είχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Υφ
Παρασκευή 13/10/2023 - 14:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνάντηση εργασίας για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και την ψηφιοποίηση αντίστοιχων εφαρμογών είχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Γιώργος Γιαννής, ο οποίος παρουσίασε το επικαιροποιημένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030.

Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του Σχεδίου, με τον ενεργό ρόλο της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, ενώ ο κ. Γιαννής αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου.

Η Επιτροπή, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα επεξεργαστεί ζητήματα όπως:

  • Προτάσεις για τον νέο νόμο Οδικής Ασφάλειας/ Βελτιώσεις ΚΟΚ
  • Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας
  • Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, με την αρμοδιότητά της ως Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια δήλωσε:

«Επικαιροποιούμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030, που αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030. Προχωρούμε με αλλαγές, που στόχο έχουν την έμπρακτη εκπαίδευση των οδηγών και την επιβολή εφαρμόσιμων ποινών, οι οποίες θα λειτουργούν αποτρεπτικά.

Η συνήθεια και η ανοχή είναι οι αντίπαλοί μας στην προσπάθεια για πιο ασφαλείς διαδρομές. Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας θα μας βοηθήσει να στοχεύσουμε με ακρίβεια στις επικοινωνιακές μας δράσεις. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους».

PreviousNext