Τροχοί & TIR

Στον τελικό του VISTA το συνεργείο Σαρακάκη

Σπουδαία διάκριση κέρδισαν οι μηχανικοί του συνεργείου Volvo Φορτηγών & Λεωφορείων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού VOLVO VISTA 2022, ανάμεσα
Πέμπτη 07/07/2022 - 09:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Σπουδαία διάκριση κέρδισαν οι μηχανικοί του συνεργείου Volvo Φορτηγών & Λεωφορείων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού VOLVO VISTA 2022, ανάμεσα σε 231 ομάδες που συμμετείχαν στην ημιτελική φάση του θεσμού.

Μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία η ελληνική ομάδα που αποτελείται από τους: Σκίζας Άγγελος, Άνθης Αλέξανδρος, Καριώρης Αντώνιος, Βακαλόπουλος Κωνσταντίνος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 43 καλύτερες ομάδες του κόσμου που θα διαγωνισθούν στον μεγάλο τελικό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας 5-10 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο Vista 2021-2022 συμμετείχαν 4.300 ομάδες από 109 χώρες σε όλο των κόσμο! Κάθε ομάδα αποτελούμενη από 2 – 4 συμμετέχοντες έλαβε μέρος σε δύο γύρους θεωρητικών ερωτήσεων και ενδιάμεσων αποστολών. Οι ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίθηκαν στον Ημιτελικό, ο οποίος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μέσω Ψηφιακής Διαδικασίας. Από αυτόν τον ψηφιακό ημιτελικό, 43 ομάδες προκρίθηκαν στον Παγκόσμιο Τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Γκέτεμποργκ, την έδρα της Volvo Trucks από 5-10 Σεπτεμβρίου.

Το VISTA (Volvo International Service Training Award)–  παγκόσμιο πρωτάθλημα των Volvo Trucks και Volvo Buses για το προσωπικό τεχνικής εξυπηρέτησης και συνεργείων είναι ένας διαγωνισμός που απευθύνεται στους εργαζόμενους του after-sales στο παγκόσμιο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης της Volvo Trucks και Volvo Buses. Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τους εργαζόμενους να αναπτύξουν και να βελτιώσουν γνώσεις, ικανότητες και προσόντα, ώστε να δουλέψουν σε επίπεδο ομάδας. Το VISTA δεν είναι απλά ένας διαγωνισμός, αλλά πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο εκπαιδευτικό γεγονός, μία απολαυστική άσκηση δημιουργίας ομαδικού πνεύματος.

Η δημιουργία του VISTA

Το VISTA ξεκίνησε το 1957, αρχικά ως διαγωνισμός για τους τεχνικούς της Volvo στη Σουηδία. Ωστόσο, τα επόμενα 20 χρόνια, το VISTA επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και μέχρι το 1977 είχε φτάσει σε όλες τις ηπείρους, προσελκύοντας εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Volvo από όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για το προσωπικό του aftermarket σε όλο τον κόσμο.

Από την αρχή, το VISTA είχε ως στόχο την ομαδική εργασία και την ανάπτυξη ικανοτήτων, την εξέλιξη και βελτίωση της τεχνογνωσίας των εργαζομένων και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πελατών Volvo Trucks μετά την πώληση-aftermarket.

PreviousNext