Τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Α., Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, η στρατηγική πρόσβασης σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, ο επιμέρους στρατηγικός σχεδιασμός του Οργανισμού, τα ευρωπαϊκά δίκτυα East Med και οι πολλαπλές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός του λιμένα.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, ανέφερε:

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κοντά στα Στενά και στον εμπορευματικό δρόμο που περνάει από τη Βουλγαρία, έχει τις προοπτικές να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς σταθμούς. Εγκρίθηκαν, πριν μερικές ημέρες, οι μελέτες για να προχωρήσει η ανατολική περιφερειακή της πόλης που θα το συνδέει με τον κλάδο προς την Εγνατία Οδό. Δώσαμε τα εργαλεία, για να προσχωρήσουν επενδύσεις. Με την ψήφιση σχετικών διατάξεων, παραμερίστηκαν σημαντικά εμπόδια, τα οποία καθυστερούσαν την αξιοποίησή του και δρούσαν αποθαρρυντικά για υποψηφίους επενδυτές. Ο δρόμος άνοιξε. Οι διαγωνισμοί έχουν προκηρυχθεί. Οι διαδικασίες προχωρούν».

Από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ δήλωσε:

«Σε μια περίοδο μετασχηματισμού του λιμένα και της περιοχής σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατιωτικό κόμβο, υποδεχτήκαμε τον υφυπουργό Εσωτερικών, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό, καθώς και τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ή ετοιμάζονται να δημοσιοποιηθούν οι διακηρύξεις τους. Προχωρήσαμε σε αναλυτική παρουσίαση της τεράστιας προσπάθειας του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης να επιτύχει στρατηγικό βάθος στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, των έργων που επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε, προκειμένου να ενισχύσουμε τόσο την περιοχή όσο και τη χώρα και συζητήσαμε για τη βοήθεια την οποία μπορεί να παράσχει το Υπουργείο Εσωτερικών για την επιτάχυνση των διαδικασιών».