Τροχοί & TIR

 Χλιδή made in Greece

Πρόσφατα κάναμε μια σημαντική διαπίστωση, παρατηρώντας ότι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ξένοι αυτοκινητιστές προτιμούν καταστήματα της χώρας μας για να φτιάξουν τα φορτηγά τους. Είτε πρό
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 20/06/2021 - 08:08
Κοινοποίηση στα Social Media
Τα δύο Volvo της εταιρείας Chochoven Lines.
Τα δύο Volvo της εταιρείας Chochoven Lines.

Πρόσφατα κάναμε μια σημαντική διαπίστωση, παρατηρώντας ότι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ξένοι αυτοκινητιστές προτιμούν καταστήματα της χώρας μας για να φτιάξουν τα φορτηγά τους. Είτε πρόκειται για αερογραφίες, για ανοξείδωτα, για ντύσιμο της καμπίνας ή για μηχανικές βελτιώσεις, επισκέπτονται τους Έλληνες μάστορες και τους εμπιστεύονται τα εργαλεία τους για να τα ανανεώσουν ριζικά. Για εμάς ο λόγος είναι πολύ απλός. Εδώ και μερικά χρόνια το επίπεδο της δουλειάς έχει ανέβει σημαντικά και πλέον είναι εφάμιλλο, ίσως και ανώτερο κάποιες φορές από των Ευρωπαίων.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα ελληνικά φορτηγά αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο όμορφα και νοικοκυρεμένα που κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Έτσι λοιπόν ο δρόμος μάς βγάζει στο ηλεκτροτεχνείο του Βασίλη Αριτζόγλου στη Θεσσαλονίκη, καθώς ενημερωθήκαμε ότι έκανε πάλι τα μαγικά του και από τα χέρια του ντύθηκαν οι καμπίνες δύο ξένων Volvo FH.

White vs Red

Όταν στήσαμε τους δύο τράκτορες δίπλα-δίπλα για φωτογράφιση ειλικρινά μπερδευτήκαμε σχετικά με το ποιος από τους δύο είναι ο πιο επιβλητικός. Από τη μια ο λευκός κινέζος κρατάει τις παραδοσιακές γραμμές με την αεροδυναμική σχεδίαση και από την άλλη ο κόκκινος τράκτορας με τη νέα εμφάνιση, θεωρούμε ότι έχει πιο μεγαλοπρεπή εμφάνιση.

Εξωτερικά τα δύο FH κρατούν αναλλοίωτα τα εργοστασιακά τους χαρακτηριστικά και η μόνη προσθήκη αφορά τις δύο μπάρες με τους προβολείς. Η ουσία όμως των δύο Volvo βρίσκεται στο εσωτερικό της καμπίνας και όταν μάλιστα έχεις να επιλέξεις ποια είναι η καλύτερη τότε πιστέψτε μας ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.

 

Καταρχάς, ανοίγοντας την πόρτα η μυρωδιά της δερμάτινης ταπετσαρίας σε καλωσορίζει ευχάριστα και παράλληλα σε προσκαλεί να μπεις μέσα και να περιηγηθείς στους χώρους της. Για τις επενδύσεις, τα σχέδια καθώς και τα χρώματα βλέπουμε ότι χρησιμοποιήθηκε η ίδια τεχνοτροπία και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Εκείνη τη στιγμή πιάνεις τον εαυτό σου να θέλει να καθίσει αναπαυτικά στο κάθισμα του οδηγού και να ξεκινήσεις το δρομολόγιο. Άλλωστε αυτή η θέση προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι για να γίνει το ταξίδι άνετα, ξεκούραστα μα πάνω από όλα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Γιατί, εντέλει, αυτή θεωρούμε ότι είναι η επιτυχία μιας ντυμένης καμπίνας, να ικανοποιεί δηλαδή τον οδηγό στο ταξίδι, να του χαρίζει το πιο ευχάριστο περιβάλλον ανάπαυσης και να τον κάνει να μη θέλει να κατέβει από αυτήν. Αυτό βιώσαμε έστω και για λίγο στις καμπίνες των δύο FH και σε συνδυασμό μάλιστα με τους κρυφούς-κόκκινους-φωτισμούς, αλλά και τα ενισχυμένα ηχοσυστήματα, η προσφερόμενη ποιότητα περνάει σε υψηλά επίπεδα.

Το να κρίνεις και τελικά να καταλήξεις ποιο φορτηγό ανάμεσα σε δύο ομόσταυλα είναι το πιο ελκυστικό, σίγουρα, είναι μια δύσκολη διαδικασία. Για αυτό επειδή δεν θέλουμε να μειώσουμε κανένα από τα δύο θα απαντήσουμε με έναν ποδοσφαιρικό όρο. Άσπρο εναντίον Κόκκινου σημειώσατε Χ.

 

 

Στο ίδιο τεύχος #398

PreviousNext