Τροχοί & TIR

Συγκοινωνίες και έργα πνοής για την Κεντρική Μακεδονία

Τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και οι εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Πέμπτη 03/09/2020 - 11:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και οι εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. O κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες δήλωσε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση του ΟΑΣΘ δεν είναι ικανοποιητική. Θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολη. Όμως πρέπει να σας θυμίσω ότι παραλάβαμε έναν Οργανισμό υπό διάλυση, με 212 λεωφορεία. Τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα: Έχουμε φέρει 180 νέα λεωφορεία με τη σύμβαση που κάναμε με τα ΚΤΕΛ. Και σήμερα με τον Δήμαρχο, τον κ. Ζέρβα, παραλάβαμε τα νέα λεωφορεία που σιγά σιγά έρχονται με μία καινούρια μεταρρύθμιση, αυτή των leasing. Η εικόνα, λοιπόν, θα αλλάξει πολύ σύντομα. Αυτό είναι η μεσοπρόθεσμη λύση. Η μακροπρόθεσμη λύση έχει να κάνει με το μεγάλο διαγωνισμό που θα γίνει για τα νέα λεωφορεία, ο οποίος όμως θα πάρει τουλάχιστον 18 μήνες, γιατί μιλάμε για ένα μεγάλο διεθνή διαγωνισμό».

Μιλώντας, κατόπιν, για το μετρό, τόνισε πως έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός για την επέκτασή του στα βορειοδυτικά προς το αεροδρόμιο και, κλείνοντας, ο κ. Καραμανλής είπε:

«Θέλω να αναφερθώ σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχει όλη η Ελλάδα, που έχει όμως κυρίως και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Και πρόκειται για το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά συζητήσαμε σήμερα με πολύ μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε πολύ σύντομα, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, να έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο οδικό χάρτη για σημαντικά μεγάλα έργα, που θα αλλάξουν την όψη της Κεντρικής Μακεδονίας».

PreviousNext