Τροχοί & TIR

Εγκρίθηκαν οι παραδόσεις δεμάτων με drones

Με την έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. (Federal Aviation Administration), η Amazon ξεκινά άμεσα τις δοκιμές παράδοσης δεμάτων με drones. Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η έγκρι
Πέμπτη 03/09/2020 - 10:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. (Federal Aviation Administration), η Amazon ξεκινά άμεσα τις δοκιμές παράδοσης δεμάτων με drones.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η έγκριση αυτή της FAA αποτελεί «σπουδαίο βήμα» και έρχεται επτά χρόνια μετά, όταν το 2013 το αφεντικό της Amazon, Jeff Bezos, είχε εντυπωσιάσει το κοινό, δηλώνοντας σε συνέντευξή του σε αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι, ότι «στο μέλλον η Amazon θα παραδίδει δέματα με drones».

Οι δοκιμές ξεκινούν αρχικά εκτός πυκνοκατοικημένων περιοχών και αφορούν στην παραλαβή – ανύψωση – πτήση – παράδοση δεμάτων διαφορετικών σχημάτων και βάρους μέχρι 2,5 κιλών και με πτήσεις διάρκειας μέχρι 30 λεπτών. Τα σημεία παράδοσης (εναπόθεσης των δεμάτων) βρίσκονται σε πρώτη φάση στην πίσω αυλή των σπιτιών, ενώ θα ακολουθήσουν εναποθέσεις μπροστά στην είσοδο του σπιτιού, ενώ θα έχει προηγηθεί και ενημέρωση του παραλήπτη για τον ακριβή χρόνο παράδοσης μέσω διαδικτυακού συστήματος που έχει αναπτυχθεί για τον σκοπό αυτό.

PreviousNext