Η Volkswagen Commercial Vehicles γιορτάζει τα 30α γενέθλια του California, λανσάροντας την έκδοση «California 30 Years», η οποία θα κατασκευαστεί σε 999 αντίτυπα.

Το επετειακό camper μοντέλο διαθέτει εξωτερικά δύο σηματάκια, στα οποία αναγράφεται ο αύξων αριθμός του κάθε οχήματος.

Επιπλέον εξωτερικές αλλαγές στο σπέσιαλ αυτό μοντέλο, είναι η ανοιγόμενη (pop-up) οροφή, η οποία προσφέρεται αποκλειστικά στις αποχρώσεις «Metallic Reflex Silver» και «Metallic Indium Grey», οι οποίες απαντώνται και στο περίβλημα των καθρεπτών. Οι κεντρικές κολόνες έχουν μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και οι τροχοί «Cascavel» των 17 ιντσών, προσφέρονται στα χρώματα «Silver» και «Anthracite».

Εσωτερικά, τη διαφορά κάνει ο διάκοσμος «Bright Wood» στην κουζίνα και τα ντουλάπια. Στάνταρ είναι ο εσωτερικός φωτισμός «Camper», που περιλαμβάνει λαμπτήρες LED. Ενσωματωμένο στο πίσω τμήμα του οχήματος είναι το σύστημα σύνδεσης της εξωτερικής ντουζιέρας. Το σύστημα θέρμανσης μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω ασύρματου τηλεχειριστηρίου. Επιπλέον, προαιρετικά διατίθενται διπλά τζάμια για το χώρο επιβατών, αλλά και τα πακέτα εξοπλισμού «Drive Assist» και «Tour».