Τροχοί & TIR

Επανεκκινεί η παραγωγή των Scania V8

Η Scania επανήλθε στην κανονική παραγωγική διαδικασία μετά τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες των φορτηγών με V8 κινητήρα, που επηρέασαν και τις βιομηχανικές – ναυτιλιακές εφαρμογές του εν λόγω κινη
Τρίτη 11/09/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Scania επανήλθε στην κανονική παραγωγική διαδικασία μετά τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες των φορτηγών με V8 κινητήρα, που επηρέασαν και τις βιομηχανικές – ναυτιλιακές εφαρμογές του εν λόγω κινητήρα.

Οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού, λόγω της παρατεταμένης απεργίας ενός εκ των προμηθευτών της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας (υπεύθυνος για το μπλοκ του κινητήρα).

«Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αναστάτωση που έπληξε την εταιρεία μας εδώ και πολλές δεκαετίες, σε ό,τι αφορά στις ροές του εφοδιασμού», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Scania Trucks, Alexander Vlaskamp.

Όπως έγινε γνωστό, η Scania έχει εξασφαλίσει, αρχικά, μια μικρή αλλά σταθερή ποσότητα από μπλοκ κινητήρων, που αποτελούν τη βάση των V8 που κατασκευάζονται στο Σέντερτελγε της Σουηδίας. «Θα εξακολουθήσει να υπάρχει αβεβαιότητα για μερικές εβδομάδες, μέχρι να έχουμε την πλήρη εικόνα και να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας», συμπλήρωσε ο κος Vlaskamp.

PreviousNext