Τροχοί & TIR

Συμβούλιο χρηστών ΟΛΘ: Έμφαση στις συνδυασμένες μεταφορές

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 18 φορείς-χρήστες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του εκ
Τετάρτη 22/11/2023 - 12:35
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΛΘ
φωτό: ΟΛΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 18 φορείς-χρήστες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του εκτελεστικού προέδρου ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Θάνου Λιάγκου, με την ενεργό συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΘ ΑΕ, Arie Koppelaar, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, συνεργατών και στελεχών της εταιρείας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 19 εκπρόσωποι από 18 φορείς, χρήστες και μέλη της ευρύτερης κοινότητας του λιμένα, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με το επενδυτικό πλάνο της ΟΛΘ Α.Ε., τις επιχειρησιακές της μονάδες και πρωτοβουλίες με επίκεντρο τη βιωσιμότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνδεσιμότητα του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και στη διεύρυνση της παροχής υπηρεσιών συνδυασμένων μεταφορών, στην ανάγκη άμεσης αναβάθμισης της υφιστάμενης σιδηροδρομικής υποδομής, στην αναπτυξιακή στρατηγική της ΟΛΘ Α.Ε. και στις συνέργειες με λιμένες διεθνούς σημασίας. Επιπλέον, όπως τονίζεται στην ίδια ενημέρωση, επισημάνθηκε η αναπτυξιακή πορεία της Κρουαζιέρας, με 79 προγραμματισμένες αφίξεις για το 2024.

Σχολιάζοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, ο εκτελεστικός πρόεδρος ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Θάνος Λιάγκος, σημείωσε: «Με μία ακόμη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η σπουδαιότητα του παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των χρηστών του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και της ΟΛΘ ΑΕ. Κοινός στόχος και προτεραιότητα της λιμενικής κοινότητας παραμένει η απρόσκοπτη ανάπτυξη και ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του Λιμένα της Θεσσαλονίκης. Στην κατεύθυνση αυτή, η συντονισμένη συνεργασία όλων των μελών της κοινότητάς του αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή ενός εξελισσόμενου, αποδοτικού και αξιόπιστου δικτύου συνδυασμένων μεταφορών, που αναβαθμίζει την εφοδιαστική αλυσίδα της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης».

PreviousNext