Τροχοί & TIR

Σύμπραξη για παραγωγή mini ηλεκτρικών van

H Suzuki Motor Corporation (Suzuki), η Daihatsu Motor Co., Ltd. (Daihatsu), η Toyota Motor Corporation (Toyota) και η Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) ανακοίνωσαν τη συνε
Πέμπτη 21/07/2022 - 11:37
Κοινοποίηση στα Social Media

H Suzuki Motor Corporation (Suzuki), η Daihatsu Motor Co., Ltd. (Daihatsu), η Toyota Motor Corporation (Toyota) και η Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την παραγωγή mini ηλεκτρικών επαγγελματικών Van (BEV) το 2023 με σκοπό την επίτευξη χαμηλότερων εκπομπών ρύπων.

Τα mini επαγγελματικά οχήματα λόγω του μικρού τους μεγέθους υποστηρίζουν τις υπηρεσίες last mile logistics σε μικρές αποστάσεις, ενώ έχουν γίνει ευρέως γνωστά καθώς αποτελούν το 60% περίπου του συνολικού στόλου επαγγελματικών οχημάτων που διαθέτουν οι εταιρείες, γεγονός που τα καθιστά οχήματα ικανά να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση εκπομπών ρύπων ως ηλεκτρικά.

Ωστόσο, ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα για την ανάπτυξη και την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης στα mini επαγγελματικά οχήματα είναι η αυξανόμενη επιβάρυνση της κοινωνίας στον τομέα της ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου κόστους κτήσης των ηλεκτρικών οχημάτων και του κόστους που σχετίζεται με την υποδομή φόρτισης και τον χρόνο που απαιτείται γι’ αυτό (χρόνος κατά τον οποίο τα οχήματα παραμένουν εκτός ενεργού στόλου).

Υπό αυτές τις συνθήκες, για τη δημιουργία ενός mini ηλεκτρικού επαγγελματικού Van (BEV) που ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών, η CJPT θα συμμετάσχει στον προγραμματισμό ενώ η Suzuki, η Daihatsu και η Toyota θα αναπτύξουν από κοινού ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης BEV κατάλληλο για mini Vans, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Suzuki, της Daihatsu και της Toyota στην κατασκευή mini οχημάτων και στην τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

PreviousNext