Τροχοί & TIR

Απεργούν αύριο και την Πέμπτη οι οδηγοί τουριστικών Κρήτης. Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη

Ενημέρωση Περιφερειάρχη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου και τα αιτήματα που έχει, όπως είναι η συλλογική σύμβαση εργασίας.
Τρίτη 04/06/2024 - 14:40
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Περ.Κρήτης
φωτό: Περ.Κρήτης

Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης “Ο ΕΡΜΗΣ” πραγματοποιεί 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 06:00 π.μ. έως την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024 και ώρα 6:00 π.μ., στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης.

Η επιλογή της απεργίας είναι μονόδρομος, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το Σωματείο, εξηγώντας ότι:

"Μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις 7 ΜΗΝΩΝ με τους εργοδοτικούς συλλόγους έχει φτάσει ΄΄ο κόμπος στο χτένι΄΄, δεν μπορούμε να ζούμε άλλο στην ανασφάλεια διεκδικώντας τα αυτονόητα!!! Μισθούς αξιοπρέπειας!!! Το νησί μας αποτελεί ένα από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της χώρας με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν το νησί.

Έχοντας όλοι την καλή διάθεση να υπογράψουμε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση….. δεν έχουμε πλέον άλλη λύση, η επιλογή της απεργίας είναι μονόδρομος….εσείς επιλέξατε να οδηγηθούμε σε απεργία!!!".

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Στο μεταξύ, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη (φωτό) επισκέφθηκε το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ερμής» και τον ενημέρωσε για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου και τα αιτήματα που έχει, όπως είναι η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Στέλιος Βοργιάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Νεκτάριος Μωυσάκης.

PreviousNext