Τροχοί & TIR

Προς συνεργασία IVECO με FOTON για ηλεκτρικά οχήματα

Στον τομέα των βαρέων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων κινείται προς τις τρεις γνωστές τεχνολογίες: των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (μόνο μπαταρίες), των υβριδικών και των οχημάτων υδρογόνου με χρήση ενεργειακών κυψελών.
Τρίτη 04/06/2024 - 15:44
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Μνημόνιο κατανόησης υπέγραψε η Iveco και η κινεζική Foton με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μιας συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων και εξαρτημάτων.

Η Foton μέλος του γιγάντιου κινεζικού ομίλου BAIC έχει σε εξέλιξη μεγάλου εύρους προγράμματα προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης της παγκόσμιας βιομηχανίας αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, στον τομέα των βαρέων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων κινείται προς τις τρεις γνωστές τεχνολογίες: των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (μόνο μπαταρίες), των υβριδικών και των οχημάτων υδρογόνου με χρήση ενεργειακών κυψελών.

Παράλληλα, μια πιθανή συνεργασία με την Iveco θα ανοίξει στους Ιταλούς μια τεράστια αγορά πωλήσεων των ηλεκτρικών βαν και των φορτηγών, καθώς ο κινεζικός όμιλος πέρα από την Ασία, έχει ήδη εισχωρήσεις στις αγορές της Νότιας Αμερικής.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι της Foton έχουν επιδείξει ενδιαφέρον και συζητούν συνεργασία με τους ειδικούς του FPT (Fiat Power Train) που ανήκει στον όμιλο της Iveco και ασχολείται με την ανάπτυξη της γραμμής κίνησης των αυτοκινήτων.

PreviousNext