Τροχοί & TIR

Συνάντηση ΠΟΕΙΑΤΑ με Παπαδόπουλο για τα 6-9 θέσεων ταξί

Το προεδρείο της ΠΟΕΙΑΤΑ συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 5/9/22 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γιάννη Ξιφαρά, παρουσί
Δευτέρα 05/09/2022 - 16:51
Κοινοποίηση στα Social Media

Το προεδρείο της ΠΟΕΙΑΤΑ συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 5/9/22 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γιάννη Ξιφαρά, παρουσία και του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Βαμβίνη.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΙΑΤΑ, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Ομοσπονδίας των ταξί ότι τα 9θέσια θα επιτραπούν για όλη την χώρα και ως μεταχειρισμένα, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός των ημερών.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ πρότεινε, επίσης, να γίνει αλλαγή στον βαθμό του ποινικού μητρώου, ώστε να επανέλθει ο προηγούμενος νόμος για την έκδοση και ανανέωση της ειδικής άδειας ταξί.

Προθεσμία 12 μηνών

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι των αδειών κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτου από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, στο όνομα των οποίων έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις αντικατάστασης με άλλο Ε.Δ.Χ., δύνανται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης αυτής να ταξινομήσουν και να θέσουν σε κυκλοφορία αυτό το αυτοκίνητο.

Αν παρέλθει το ανωτέρω χρονικό διάστημα χωρίς να ταξινομηθεί και να τεθεί σε κυκλοφορία το αυτοκίνητο, τότε ο Περιφερειάρχης ανακαλεί τη σχετική απόφασή του.

Σε αυτήν την περίπτωση, δύναται ο Περιφερειάρχης να εφαρμόσει εκ νέου τη διαδικασία του άρθρου αυτού, ώστε να

καλυφθεί ο αριθμός που είχε καθοριστεί με την αρχική πρόσκλησή του.

Τα παραπάνω αναφέρονται στην με αριθμ. 214995 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3611/Β/22.

Αυξημένο κόμιστρο



Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι στην περίπτωση που τα Ε.Δ.Χ. (ταξί) μεταφέρουν από πέντε (5) έως και οκτώ (8) επιβάτες, το τιμολόγιο που έχει καθοριστεί με την αρ. 191290/2.06.2022 απόφαση, προσαυξάνεται κατά 30%.

PreviousNext