Τροχοί & TIR

Λιμάνι Πάτρας: Κοινή διαμαρτυρία των Σωματείων προς τα Υπουργεία

Σε συνέχεια του προγραμματισμένου αποκλεισμού του Λιμανιού της Πάτρας από τους διεθνομεταφορείς, τα Σωματεία εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση - διαμαρτυρία προς τα υπουργεία Μεταφορών, Ναυτιλίας και
Δευτέρα 05/09/2022 - 19:41
Κοινοποίηση στα Social Media
λιμάνι πάτρας
φωτό αρχείου

Σε συνέχεια του προγραμματισμένου αποκλεισμού του Λιμανιού της Πάτρας από τους διεθνομεταφορείς, τα Σωματεία εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση - διαμαρτυρία προς τα υπουργεία Μεταφορών, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης. 



Πρωτοβάθμια Σωματεία Εμπορευματικών Μεταφορών

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ προς Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και προς Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής & Υπουργείο Ανάπτυξης 

Κοιν. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς  

          Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων

          Μ.Μ.Ε.

    

Η Διεθνής Μεταφορά και οι Εξαγωγές της χώρας μας μέσω Αδριατικής στο έλεος των δύο ναυτιλιακών που δραστηριοποιούνται: Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα.



Κύριοι σας κάνουμε γνωστό ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα με τη συμπεριφορά τους τινάζουν στον αέρα τη διεθνή μεταφορά και τις εξαγωγές της χώρας μας. 



Συγκεκριμένα από 120-130 φορτηγά που έχουν χωρητικότητα επιβιβάζουν μόνο 15-20 φορτηγά κατά την περίοδο που αυξάνεται η τουριστική κίνηση. Χωρίς να τους ενδιαφέρει η οικονομική καταστροφή των αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών. Γεμίζουν τα καράβια με τουρίστες αδιαφορώντας για τις συνέπειες εις βάρος μας.



Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν διότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούμε 3 μήνες στις αρχές του καλοκαιρού να μένουμε στα λιμάνια της Ιταλίας για να έρθουν στη χώρα μας οι τουρίστες. Στην συνέχεια 3 μήνες να μην μπορούμε να αναχωρήσουμε από τα λιμάνια της χώρας μας γιατί πρέπει να αναχωρήσουν οι τουρίστες.



Πρέπει οι ναυτιλιακές εταιρείες να διαθέτουν πλοία σύμφωνα με την κίνηση που υπάρχει και όχι να βρίσκουν την εύκολη λύση πετώντας έξω από τα πλοία τους μεταφορείς με ότι αυτό συνεπάγεται.



Τα δρομολόγια όλων των συναδέλφων διαρκούν 6-8 ημέρες παραπάνω από ότι θα διαρκούσαν εάν δεν υπήρχαν αυτές οι πρακτικές με συνέπεια να επιβαρύνεται το κόστος του κάθε δρομολογίου.



Εάν δεν παρέμβετε άμεσα ( δηλαδή εχθές ) προκειμένου να προστατέψουμε τη δουλειά μας είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. 

1)Σωματείο Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δ.Χ. Διεθνών - Εθνικών και Ειδικών Μεταφορών Ν. Αττικής

Πρόεδρος: Πασπάτης Γεώργιος   6977666010

2)Σωματείο Διεθνών - Εθνικών και Ειδικών Μεταφορών Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων  - Ν. Πιερίας < Η Ακρόπολις >

Πρόεδρος : Ουκουτζιόγλου Κωνσταντίνος  6977467442

3)Σωματείο Αυτοκινητιστών Διεθνών - Εθνικών και Ειδικών Μεταφορών Νοτίου Ελλάδος < Ο Αγώνας > Αρκαδία

Πρόεδρος : Καστραντάς Νικόλαος 

PreviousNext