Τροχοί & TIR

Συνελήφθη διακινητής, Έλληνας με νταλίκα

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας τέσσερις διακινητές, τρεις αλλοδαποί και ένα
Τρίτη 26/10/2021 - 11:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας τέσσερις διακινητές, τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με νταλίκα παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στις 24/10/21, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα τρεις μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στο αστυνομικό δελτίο της Αστυνομίας περιλαμβάνονται ακόμη δύο περιπτώσεις διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών με αγροτικό αυτοκίνητο και με ΙΧ επιβατικό.

Βρέθηκαν στον εκτελωνισμό

Η τελευταία περίπτωση έρχεται από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που κλήθηκε να παραλάβει έξι αλλοδαπούς που δεν πρόλαβαν να…εκτελωνιστούν.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία αποσφράγισης-εκτελωνισμού νταλίκας εντοπίστηκαν στο επικαθήμενο ανάμεσα στα φορτία έξι αλλοδαποί από 21 μέχρι 26 ετών.

Ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και ακολούθησε η σύλληψη των αλλοδαπών, καθώς και του 44χρονου διακινητή και οδηγού της νταλίκας. Το όχημα, τράκτορας και επικαθήμενο, κατασχέθηκε και διενεργείται προανάκριση.

PreviousNext