Τροχοί & TIR

Συνεργασία Volvo και DHL για μεταφορές με ηλεκτρικά φορτηγά

Η DHL Freight και η Volvo Trucks ενώνουν δυνάμεις για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε οδικές μεταφορές χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Η συνεργασία περιλαμβάνει αποκλειστικές,
Τρίτη 23/02/2021 - 16:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Η DHL Freight και η Volvo Trucks ενώνουν δυνάμεις για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε οδικές μεταφορές χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η συνεργασία περιλαμβάνει αποκλειστικές, παγκόσμιες πρώτες πιλοτικές δοκιμές ενός πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού Volvo FH με μικτά συνδυαστικά βάρη έως 60 τόνους. Από τον Μάρτιο, το φορτηγό θα λειτουργεί μεταξύ δύο τερματικών σταθμών εφοδιαστικής DHL στη Σουηδία, σε απόσταση περίπου 150 χλμ. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η Volvo και η DHL θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία και πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση και τη λειτουργία κατάλληλης υποδομής φόρτισης. Οι συλλεγόμενες πληροφορίες θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της σωστής ισορροπίας μεταξύ της απόστασης λειτουργίας, του βάρους φορτίου και των σημείων φόρτισης στις καθημερινές οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

«Στόχος μας είναι να μηδενίσουμε όλες τις εκπομπές που σχετίζονται με την εφοδιαστική. Έχουν ήδη επιτευχθεί σημαντικά ορόσημα για την επίτευξη αυτού: σε σύγκριση με το 2007, η απόδοση CO2 του Ομίλου μας έχει βελτιωθεί κατά 35%. Ωστόσο, χρειαζόμαστε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και ισχυρές συνεργασίες σε αυτό το ταξίδι. Είμαι βέβαιος ότι η ισχυρή συνεργασία μας με τη Volvo Trucks, μία από τις μεγαλύτερες μάρκες φορτηγών στον κόσμο, θα μας υποστηρίξει στην επίτευξη των φιλόδοξων περιβαλλοντικών μας στόχων στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών », λέει ο Uwe Brinks, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Freight.

«Οι υπηρεσίες των μεταφορών αλλάζουν ταχύτατα και το να είναι βιώσιμες είναι ένα όλο και σημαντικότερο επιχειρηματικό πλεονέκτημα για πολλούς από τους πελάτες μας. Προσφέρουμε αποτελεσματικές λύσεις μεταφοράς που βοηθούν στη γρήγορη μετάβαση σε καύσιμα χωρίς ορυκτά, όπως ο ηλεκτρισμός. Έχουμε μακροχρόνια σχέση με τη DHL. Η ευρεία και παγκόσμια εμπειρογνωμοσύνη τους στον τομέα της εφοδιαστικής μας επιτρέπει να μελετήσουμε τις συνθήκες για να προχωρήσουμε με αυτήν την αλλαγή τεχνολογίας, προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες των πελατών και στον τύπο της μεταφοράς τους », λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Να σημειωθεί, τέλος, πως σήμερα, τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FL και FE για αστικές διανομές βρίσκονται σε σειριακή παραγωγή. Η DHL Supply Chain έβαλε πρόσφατα σε λειτουργία ένα νέο ηλεκτρικό Volvo FL στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας έτσι το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό Volvo για αστικές διανομές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

PreviousNext