Τροχοί & TIR

ΣΥΡΙΖΑ: «Με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό η κατασκευή του FlyOver»

«Η Θεσσαλονίκη βιώνει τα αποτελέσματα μιας κυβερνητικής επιλογής για το Fly Over στην περιφερειακή οδό, που έγινε με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό». Αυτό αναφέρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κοινή διαπίσ
Τετάρτη 13/12/2023 - 11:02
Κοινοποίηση στα Social Media
flyover fly over

«Η Θεσσαλονίκη βιώνει τα αποτελέσματα μιας κυβερνητικής επιλογής για το Fly Over στην περιφερειακή οδό, που έγινε με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό».

Αυτό αναφέρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων πρόσφατης ανοικτής εκδήλωσης συζήτησης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση (Α’ και Β’ βαθμού), και με συλλογικότητες κατοίκων.

«Ήδη, και ως απόρροια της κυβερνητικής αυτής επιλογής η Θεσσαλονίκη άρχισε σταδιακά να βιώνει τις δυσμενείς επιπτώσεις οι οποίες αναμένεται να οξυνθούν», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ίδιο θέμα, τρεις βουλευτές (Μαμαλάκης, Γιαννούλης και Θρασκιά) κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και ζητούν από τον κ. Σταϊκούρα να καταθέσει στη Βουλή τα παρακάτω:

1. Την τεχνοοικονομική μελέτη του έργου ΥΤΛ.

2. Την κυκλοφοριακή μελέτη στην οποία τεκμηριώνεται η επιλογή του ΥΤΛ έναντι το έργου του εξωτερικού δακτυλίου της Θεσσαλονίκης.

3. Την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη διαχείρισης των επιπτώσεων κατά την κατασκευή του έργου.

4. Τα στοιχεία και οι μελέτες βάσει των οποίων αποφασίστηκε ο αριθμός των απαιτούμενων αστυνομικών και τα οχήματα της αστυνομίας στην εσωτερική κυκλοφορία και στην περιφερειακή οδό, τα σημεία που εντοπίζεται η ανάγκη ρύθμισης και εποπτείας από την τροχαία και τα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων και συνθηκών.

5. Το σχέδιο ΣΑΥ του Έργου.

6. Την ανάλυση δυνατών σημείων και ευκαιριών (SWOT) του έργου.

PreviousNext